12 години подред това есенно изкушение радва цялото семейство

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
12 години подред това есенно изкушение радва цялото семейство
12 години подред това есенно изкушение радва цялото семейство
22578
12 години подред това есенно изкушение радва цялото семейство
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Значи сезонът на сладкишите дойде! Ето защо, рецептата, подготвена от редакторите ни днес , определено ще ви бъде полезна.

Информация как да направите този пай от сливи се появи на страниците на The New York Times 12 години подред! Вв един момент редакторът на вестника, уморен от същата рецепта, която американците постоянно искат, обяви, че публикува сладкишът от сливи за последно и оставят домакините да си я изрежат, да я ламинират и да я окачат на хладилника.

Ето я и легандарната рецепта, която радва половин свят всяка есен

пай от сливи

Харесва ми или не, определено не мога да кажа. Но това, чеслакишът е добър, мога да кажа със сигурност. Само този месец вече цели два пъти го пеках и определено няма да спра до там! Когато тази торта се изпече, из къщата се разпространява вкусен аромат и е трудно да се изчака, докато изстине

Идеален е за обикновена закуска или прк десерт, или просто притувка към кафенцето. По желание такъв пай може да се поръси с пудра захар отгоре или да се гарнира с бита сметана. Ако направите крем с масло и го нанесете върху плодовете, сладкишът ще се превърне в елегантна торта.

СЪСТАВКИТЕ ЗА ПАЙ

3/4 чаша захар
113 гр. Масло
1 чаша брашно
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
12 сливи
щипка сол

 

ПОРЪСВАЩИ СЪСТАВКИ

2,5 с.л. л. захар
1 ч.л. канела

ПОДГОТОВКА

Сложете леко омекналото масло и захар в купа и разбъркайте с миксер. Разбъркайте всичко добре. Ако нямате миксер, все още можете да правите същото ръчно, като използвате вилица

Без да преставате да биете, сложете едно яйце в купата и след това добавете щипка сол.

След това пресейте брашно с бакпулвер. Внимателно разбъркайте с лъжица.

Намазнете тавичка с олио, след което поръсете с брашно. Сложете тестото във формата и внимателно го изравнете.

Перфектно пасва във форма с диаметър 24 сантиметра.

Измийте сливите, нарежете ги на половина и сложете върху тестото.

За поръсване смесете захар и канела. Отгоре поръсете

Поставете тортата в добре загрята фурна и печете 40-45 минути до готовност. Проверете готовността с дървена клечка

Това е всичко, паят е готов. Приятен апетит!

Такива сладкиши ще бъдат вкусни с всякакъв пълнеж . В допълнение, приготвянето на тази легендарна торта е много просто.

Не забравяйте да кажете на приятелите си за тази рецепта, защото ще бъде толкова приятно да изкарате приятна вечер с тях и да си хапнете подобаващ десерт

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft