12 храни, които никога няма да се развалят макар и да имат срок на годност

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
12 храни, които никога няма да се развалят макар и да имат срок на годност
30582
Снимков материал: pixabay.com
12 храни,  които никога няма да се развалят макар и да имат срок на годност

Почти всички изхвърляме храната веднага щом изтече срокът й на годност . Оказва се, че най-често няма абсолютно никаква нужда от това, тъй като много от тези продукти могат да се съхраняват много по-дълго, отколкото е посочено на опаковката.

 

Подготвили сме за вас селекция от продукти, които без страх могат да се съхраняват за много дълъг период от време .

Вечни продукти

При разкопки в пирамидите на древен Египет археолозите откриват мед, който все още е доста годен за консумация. Дори медът да кристализира след продължително съхранение, достатъчно е само да го загреете и разбъркате малко. За да остане годен за консумация, в меда не трябва да попадат чужди вещества, като вода или трохи от хляб.

Тайната е, че гхи съдържа много по-малко протеини и вода от прясното масло.

Морската и готварската сол могат да издържат вечно, ако се съхраняват в херметически затворен контейнер, който ще ги предпази от влагата.

Срокът на годност, който виждате на бутилките с минерална вода, се отнася директно до срока на годност на самата пластмасова бутилка. Можете да налеете вода в стъклен съд, да я пиете и да не се притеснявате за здравето си.

Този продукт ще продължи вечно, когато се съхранява в плътно затворен контейнер.

 

Ако имате паста, която не е пълнозърнеста, не е нужно да се притеснявате, че ще се развали.

Белият ориз е издръжлив. Това обаче не е така за кафявия и дългия ориз, тъй като съдържа повече мазнини.

Съдържанието в консервите няма да се влоши, ако целостта им не е нарушена.

Когато се съхранява правилно, белият винен оцет може да издържи дълго време.

Поради високото си съдържание на захар, кленовият сироп може да се съхранява дори по-дълго от меда. Ако се залепи, просто трябва да поставите бутилката в топла вода.

Бактериите в захарта не се размножават. Следователно, ако се съхранява правилно, няма да се влоши.

Много храни даже се подобряват само с възрастта. Основното нещо е да не се оставя алкохолът да иизветрее, иначе с времето става само по-добър 

Пчелен мед
Разтопено масло
Сол
Вода
Царевично нишесте
Юфка
Ориз
Консервирани храни
Бял винен оцет
кленов сироп
захар
алкохол

Надяваме се, че тази информация може да ви спести пари! Споделете статията с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft