Определено това е топ закуската още от детските ни години. Затова и днес ще ви споделим трите най-вкусни рецепти за закуска , защото във всяка къща те са приготвени по свой начин.
Прости рецепти за бухтички
По баничарниците може да намерите всякакви тестени закуски, но бухтичките са нещото, което си остава типично домашно, затова и днес сме ви подготвили 3 много лесни рецепти
Понички с кисело мляко
Тестото за бухтички не е като това за палачинки. То е с по- гъста консистенция, а киселото мляко ще го направи пухкаво и еластично. Тази рецепта се счита за класика , така че просто не можахме да я заобиколим.
Ще ви трябва:
500 мл кисело мляко
400 г пшенично брашно
1 яйце
1 супена лъжица газирана вода
2 с.л. л. захар
8 г ванилова захар
0, 25 ч.л. сол
слънчогледово олио на вкус
Разбийте яйцата с обикновена и ванилова захар, сол и вода (това ще добави малко помпозност към тестото).
Бухтички с кисело мляко
Първоначално бухтичките са се правили с домашни кисело мляко, затова ако имате възможност може да си набавите такова или да си направите сами, другия вариант е да си вземете купешко
500 мл кисело мляко
220 г пшенично брашно
1 яйце
4 супени лъжици захар
0,25 ч.л. сол
1 ч.л. сода
Разбийте яйцата със захарта, за предпочитане с миксер. Добавете кисело мляко, добавете сода и разбъркайте, докато се появят мехурчета . Изсипете пресятото брашно, добавете сол и омесете тестото (по-добре е тестото да се изсипва на части). Готово! Остава само да се запържи.
Бухтички с ябълки
За тази рецепта за сладки бухтички можете да използвате обикновено кисело мляко (за предпочитане домашно приготвено). Интересна идея за десерт или просто обилна закуска с много място за въображение, защото може да добавите всичко в тестото.
Ще ви трябва:
180 мл кисело мляко
160 г пшенично брашно
1 ябълка
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
0,25 ч.л. сол
растително масло и захар на вкус
Разбийте яйцата с кисело мляко, добавете сол и захар, разбъркайте в брашното. В готовото тесто добавете настърганата ябълка на едро ренде и разбъркайте - консистенцията трябва да е като гъста заквасена сметана. Разстелете тестото с лъжица на горещ тиган с масло и изпържете от двете страни, след това го задушете за минута-две под капака, така че да са добре изпечени отвътре с ябълката.
Готвенето на бухтички е лесно и приятно, те с право могат да бъдат наречени мързеливи закуски . Сервирайте ги горещи с конфитюр и сладко или пък нещо солено. Както можете да видите, не е необходимо да добавяте мая, за да бухнат