15 нови кухненски трика, които ми спестиха много време и ми показаха колко лесни могат да бъдат някой неща

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
15 нови кухненски трика, които ми спестиха много време и ми показаха колко лесни могат да бъдат някой неща
7291
Снимков материал: pixabay.com
15 нови кухненски трика, които ми спестиха много време и ми показаха колко лесни могат да бъдат някой неща

Каква трябва да бъде идеалната храна според съвременния зает човек? Първо, здравословно и удовлетворяващо, и второ, вкусно и бързо. Желателно е да се готви максимум половин час,  защото нямаме време за други неща.

Интернет е буквално препълнен с всякакви житейски триквое, които улесняват живота , спестяват време и пари. Днес сме събрали най-новото и най-подходящото за вас - винаги ще бъде полезно за домакинята!

 

Кухненски трикове

Замразете бананите, за да направите вкусен сладолед . Бананите придават отлична кремообразна консистенция. Не е нужно безкрайно да смесвате масата, сякаш току-що сте използвали сметана, ако добавите банан.

Можете да приготвите тесто за палачинки или бухти вечер и да сложите в торбичка. На сутринта ще трябва да загреете тигана, за да зарадвате близките си с вкусна закуска за няколко минути.

Продуктите, направени от меко тесто, се деформират, когато се нарязват с нож. Използвайте зъбен конец за отделяне на порциите.

Погрижете се да попълните кутии за обяд (деца и възрастни) за цялата седмица в неделя. Не е нужно да прекарвате ценно време в делничните дни сутрин.

Замразете нарязаните подправки в растително масло . Тези кубчета спестяват много време при готвене на супи и яхнии.

Микровълновата печка може да помогне на сухи билки за чай или за добавяне към храна. Поставете ги върху хартиена кърпа и изсушете на средна мощност през интервали от 20 секунди. От сушени суровини можете да направите свой собствен индивидуален набор от подправки.

Използвайте лъжица за бързо обелване на варено яйце .

Яйце с рохкав жълтък е лесно да се приготви, ако просто пуснете яйцето, което сте взели от хладилника, във вряла вода и варите за 6 минути. След това яйцето трябва да се потопи в ледена вода. В крайна сметка използвайте описания по-горе трик.

Така че печеният картоф да ви зарадва с хрупкава коричка, както в ресторант, след почистване го накиснете със солена вода и задръжте в нея 7 минути.

След това изцедете водата, намажете картофите с растително масло и изпечете.

За да стане панировката за шницели и кюфтета апетитно хрупкава смесете галета с настърган кашкавал. Оваляйте продуктите и след това ги изпратете в хладилника за 15 минути, едва след това ги запържете в горещ тиган.

За да приготвите перфектната пържола , е необходимо много време. Просто сложете сол и черен пипер на месото, хвърлете няколко стръка розмарин върху горещ тиган с олио. След това изпратете там пържолите, изсушени с хартиена кърпа. Когато коричката стане златиста, поставете месото във фурната и доизпечете до желаното състояние

Захаросаният джинджифил ще замени всякакви сладкиши. В допълнение,хубавото изкушение помага за борба с инфекциите. Нарежете корена на тънки кръгчета, напълнете с вода, гответе 10 минути. Претеглете джинджифила, измерете същото количество захар и вода, в които е бил сварен коренът. Направете гъст сироп от вода и захар, след това потопете резените джинджифил в него за 10 минути. Прецедете течността, подсушете джинджифила във фурната.

Описаният по-горе джинджифил е отлична добавка към чайове, плодови напитки и компоти!

Ако не можете да си представите живота си без пресни сладкиши, използвайте трика за перфектния японски чийзкейк . По време на печенето поставете под тава с гореща вода, за да създадете парников ефект. Печете на слаб огън за един час, след което оставете за още час в изключена фурна с отворена врата.

Раирани сладки ще изненадат всички! Нищо не е по-просто: когато омесвате тестото, отделете наполовина и добавете какао на прах. След това разточете 2 вида тесто на 2 слоя, наредете един върху друг и отново натиснете с точилка. Навийте двоен слой руло и нарежете на парчета. За пълнежа са подходящи череши, ягоди, извара и какво ли още не

Кажете ми, използвате ли домашни хтриквое от нашия уебсайт у дома ? Или предпочитате да готвите по старомодния начин? Разкажете на приятелите си за находките!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft