15-минутна рецепта за млечно тесто е просто божи дар за мързеливите. Не се нуждае от топлина да втаса

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
15-минутна рецепта за млечно тесто е просто божи дар за мързеливите. Не се нуждае от топлина да втаса
15-минутна рецепта за млечно тесто е просто божи дар за мързеливите. Не се нуждае от топлина да...
11220
15-минутна рецепта за млечно тесто е просто божи дар за мързеливите. Не се нуждае от топлина да втаса
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази проста рецепта за млечно тесто е идеална за тези, които не искат да прекарват много време в месене и чакане да втаса. Особено удобно е за начинаещи готвачи.

Питките направени от това тесто, се оказват просто прекрасни, а самото приготвяне отнема само около петнадесет минути. Едно от основните предимства на тестото е, че може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник за няколко дни.

Важно е млякото за тестото да е топло, а не студено. Първо разтворете захарта, солта и маята в топло мляко, след което добавете маслото.

Наборът от съставки за тестото е най-простият:

  • Мляко 400 ml;
  • Захар 1,5 супени лъжици;
  • Сол 1/2 ч.л.;
  • Олио 2 супени лъжици;
  • Мая 1 пакетче (10-11 грама);
  • Брашно 4 чаши.

Не чакайте маята да се активира. Веднага пресейте брашното и започнете да месите тестото, първо с лъжица, а когато се сгъсти - с ръце. Моля, имайте предвид, че количеството брашно може леко да варира в зависимост от консистенцията на тестото: трябва да е меко, но да не залепва за ръцете ви.

След като омесите, прехвърлете тестото в торбичка или го увийте във фолио и го поставете в хладилника, но не във фризера, за два часа. След това го извадете, оставете тестото да почине на стайна температура за 15-20 минути, след което го разточете върху набрашнен плот и започнете да правите питките.

Ако не можете да започнете да печете веднага, тестото може да се съхранява в хладилник и да се използва на следващия ден. Запазва свойствата си до 2-3 дни.

Пекат достатъчно бързо - при температура от 190-200 градуса те ще бъдат готови само за 15 минути. Меки и нежни и най-важното - невероятно вкусни.

Опитайте тази рецепта, тя наистина издържа проверката на времето. Пожелавам ви приятен апетит! Не забравяйте да споделите впечатленията си от рецептата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft