Днес сме ви приготвили 15 нови хитри трикове, които ще ви спестят доста време и усилия в кухнята
Готвенето е забавно, особено когато стотици различни рецепти живеят в главата ви и сте готови да ги приложите на практика. Разбира се, без да сте пробвали няма как да ги направите, а понякога е нужна и изобретателност, и хитрост. В кухнята без нея до никъде не можете да стигнете!
Знаем, че майките и бабите споделят с вас всичките си тайни как да решат този или онзи кулинарен проблем, но има толкова много нови и необичайни неща в света, че няма как да не ви направим тази услуга и да ви споделим тези трикчета! И като цяло - хората не могат да знаят всичко, дори и да са най-мъдрите баби на планетата. Предлагаме Ви няколко кулинарни трика, които със сигурност ще ви бъдат полезни и ще ви влезнат в практиката!
Кухненски Трикове
Измерване на лепкави съставки. За да не залепват към измервателната чашка , намажете я с растително масло.
Ако внезапно се появи черупка в тигана, китайските пръчки ще ви помогнат. Най-лесният начин да премахнете малки парчета е с тях
За да не разпръснете царевичните зърна навсякъде , поставете кочана в центъра на тавата и внимателно с нож ги свалете надолу. Всички те ще бъдат във формата и няма да се разпръснат във всички посоки.
Чесънът е доста лепкав и прилепва към ръцете по време на смилането. Смажете пръстите си с растително масло и проблемът ще бъде решен.
Нарът понякога е трудно да се чисти, но тук идва един много ефективен метод. Премахнете кората от едната страна, така че да се появят белите ивици. Сега направете плитки разрези по тях, след това завъртете плода с главата надолу и го почукайте с лъжица. Всички зърна ще паднат!
За да получите лесно тиквени семки, най-добре е да вземете лъжица за сладолед. Тъй като има по-остри ръбове от другите лъжици.
Вашата фурна или грил винаги ще остане чист, ако всичко, което печете, бъде опаковано в специална хартия или фолио.
Рибата по време на готвене може да мирише неприятно. Препоръчваме ви да накиснете парчетата риба в млякото в продължение на 20 минути, след което просто избършете с хартиена кърпа. Така рибената миризма ще бъде неутрализирана.
Захарта от навлизането на течности, събира влагата и има тенденция да се втвърдява и става на бучки. Просто я разтрийте на финно ренде, за да се върне в свободно състояние.
Пюрето от домати е много просто. Необходимо е да изрежете домати на половина и да го настържете на грубо ренде. Обелката ще остане в ръката ви, а пулпът и сокът ще бъдат в съда.
За да избегнете излизането на водата извън тенджерата при варене, намажете ръбовете на тенджерата с растително масло. Така че водата няма да се разлее върху печката.
Ако всеки път, когато трябва да накълцате лук , вие плачете с горчиви сълзи, тогава този трик е за вас. Сложете лука във фризера в продължение на 10 минути, това ще забави отделянето на серни съединения, които дразнят очите.
Лешниците ще бъдат обелени, ако добавите две супени лъжици сода към кипяща вода, след което излейте ядките в нея и ги задръжте във врялата вода в продължение на три минути. След това просто изплакнете лешници със студена вода.
За да премахнете кожата от доматите трябва да се направи кръстообразен разрез в корена и да го поставите на две минути във вряла вода, а след това половин минута в студена вода. След тези действия кората ще бъде лесна за премахване.
За красиво нарязан лимон ще ви помогне белачката за картофи. Парчетата ще изглеждат като маргаритки.
Това са полезните трикчета за вашата кухня! Знаем със сигурност, че определено ще приложите някои от тях и задължително ще споделите тази селекция и с другите. Нека те да се възползват от малко кулинарни трикове!