Каква трябва да бъде идеалната храна според съвременния зает човек? Първо, здравословно и удовлетворяващо, и второ, вкусно и бързо. Желателно е да се готви максимум половин час, защото нямаме време за други неща.
Интернет е буквално препълнен с всякакви житейски триквое, които улесняват живота , спестяват време и пари. Днес сме събрали най-новото и най-подходящото за вас - винаги ще бъде полезно за домакинята!
Кухненски трикове
Замразете бананите, за да направите вкусен сладолед . Бананите придават отлична кремообразна консистенция. Не е нужно безкрайно да смесвате масата, сякаш току-що сте използвали сметана, ако добавите банан.
Можете да приготвите тесто за палачинки или бухти вечер и да сложите в торбичка. На сутринта ще трябва да загреете тигана, за да зарадвате близките си с вкусна закуска за няколко минути.
Продуктите, направени от меко тесто, се деформират, когато се нарязват с нож. Използвайте зъбен конец за отделяне на порциите.
Погрижете се да попълните кутии за обяд (деца и възрастни) за цялата седмица в неделя. Не е нужно да прекарвате ценно време в делничните дни сутрин.
Замразете нарязаните подправки в растително масло . Тези кубчета спестяват много време при готвене на супи и яхнии.
Микровълновата печка може да помогне на сухи билки за чай или за добавяне към храна. Поставете ги върху хартиена кърпа и изсушете на средна мощност през интервали от 20 секунди. От сушени суровини можете да направите свой собствен индивидуален набор от подправки.
Използвайте лъжица за бързо обелване на варено яйце .
Яйце с рохкав жълтък е лесно да се приготви, ако просто пуснете яйцето, което сте взели от хладилника, във вряла вода и варите за 6 минути. След това яйцето трябва да се потопи в ледена вода. В крайна сметка използвайте описания по-горе трик.
Така че печеният картоф да ви зарадва с хрупкава коричка, както в ресторант, след почистване го накиснете със солена вода и задръжте в нея 7 минути.
За да стане панировката за шницели и кюфтета апетитно хрупкава смесете галета с настърган кашкавал. Оваляйте продуктите и след това ги изпратете в хладилника за 15 минути, едва след това ги запържете в горещ тиган.
За да приготвите перфектната пържола , е необходимо много време. Просто сложете сол и черен пипер на месото, хвърлете няколко стръка розмарин върху горещ тиган с олио. След това изпратете там пържолите, изсушени с хартиена кърпа. Когато коричката стане златиста, поставете месото във фурната и доизпечете до желаното състояние
Захаросаният джинджифил ще замени всякакви сладкиши. В допълнение,хубавото изкушение помага за борба с инфекциите. Нарежете корена на тънки кръгчета, напълнете с вода, гответе 10 минути. Претеглете джинджифила, измерете същото количество захар и вода, в които е бил сварен коренът. Направете гъст сироп от вода и захар, след това потопете резените джинджифил в него за 10 минути. Прецедете течността, подсушете джинджифила във фурната.
Описаният по-горе джинджифил е отлична добавка към чайове, плодови напитки и компоти!
Ако не можете да си представите живота си без пресни сладкиши, използвайте трика за перфектния японски чийзкейк . По време на печенето поставете под тава с гореща вода, за да създадете парников ефект. Печете на слаб огън за един час, след което оставете за още час в изключена фурна с отворена врата.
Раирани сладки ще изненадат всички! Нищо не е по-просто: когато омесвате тестото, отделете наполовина и добавете какао на прах. След това разточете 2 вида тесто на 2 слоя, наредете един върху друг и отново натиснете с точилка. Навийте двоен слой руло и нарежете на парчета. За пълнежа са подходящи череши, ягоди, извара и какво ли още не
Кажете ми, използвате ли домашни хтриквое от нашия уебсайт у дома ? Или предпочитате да готвите по старомодния начин? Разкажете на приятелите си за находките!