Случайното готвене отнема много време и усилия и за съжаление е невъзможно да се елиминира този труден процес от живота ни. За да имате повече време за любимите си занимания, ние сме подготвили отлична селекция от трикове, които значително опростяват процеса на готвене.
Надяваме се, че такива интересни идеи ще ви бъдат полезни. С помощта на тези съвети можете по-добре да организирате вашето кухненско пространство и да научите как да удължите срока на годност на някои продукти. Опитайте и споделете своите впечатления.
Ако искате да удължите срока на годност на яйцата , преди да ги изпратите в хладилника, намажете продукта с растително масло.
Със сигурност всяка домакиня знае, че ще бъде по-лесно да обелите яйцата от черупката, ако веднага след готвенето поставите продукта в ледена вода. Оказва се, че този метод работи на 100%, ако преди охлаждането ударите всяко от варените яйца с лъжица, така че черупката да се напука.
Много често, за салати или десерти, трябва да използваме само няколко капки лимонов сок. За да не режите целия лимон, направете една малка дупка с клечка за зъби. След употреба запечатайте със същата клечка и изпратете при плодовете в хладилника, за да запазите свежестта му
Това се случва, след като оставите отворен плика с чипсове и бисквити, овлажнява се или пък става по-малко хрупкав. Оказва се, че влажните закуски могат да бъдат върнати към “живот” с помощта на микровълнова печка: поставете продукта върху блюдо, покрито с хартиена кърпа и го поставете в микровълновата печка за 30 секунди.
Перфектно оформени бъркани яйца могат да бъдат приготвени с помощта на големи капачки от стъклени буркани.
За да фиксирате бутилката на рафта на хладилника , можете да използвате щипката за канцеларски материали.
Кой не обича в сандвичът да има комбинация от вкусна филийка с пресен домат или краставица. За да направим апетитната структура по-лесна за ядене, ви препоръчваме да използвате големи парчета шунка, в които зеленчуците могат да бъдат опаковани, както е показано на снимката.
За да приготвите най -вкусната риба на скара , поставете я върху "килим" от лимонови резенчета. Тогава нито едно парче месо няма да залепне към скарата, а рибата ще бъде наситена с невероятен вкус.
Ако сте уморени от непрекъснато отлепване на хранителното фолио, на което все не можете да намерите края и го разкъсвате , дръжте го в хладилника, благодарение на това то няма да се навие и да се залепи в най-неподходящия момент.
Оказва се, че за подправки не е необходимо да купувате скъпи буркани. Достатъчно е да излеете подправките в опаковката от Tic Tac. В тази форма подправката няма да заема много място, и те ще бъде лесна за използване.
Ако решите да изпратите парчета бекон във фризера, направете го правилно: направете акордеон от хартиена кърпа и сложете резените между слоевете хартия. След това ивиците бекон няма да се слепят и да се повредят.
Можете да удължите срока на годност на зеленчуците като ги поставите на дъното на пластмасова торбичка и я напълните с въздух.
Ако се налага да заточите нож спешно, а нямате точилка за острене на ножове под ръка, можете да използвате дъното на керамична чаша.
За да предотвратите плъзгането на дъската за рязане по повърхността на масата, поставете под нея салфетка или кърпа.
Можете да загреете равномерно ястието в микровълновата фурна, ако разпръснете храната по ръбовете на плочата и оставите празно пространство в центъра.
Коя идея ви хареса най- много? Споделете с нас някой вас трик. Не забравяйте да споделяте такива прости трикове с приятелите си!