Ние всички знаем, че здравето зависи най-вече от диетата. Ако сравните една здравословна диета, която включва плодове и зеленчуци, с диетата анти-рак , ще откриете, че няма голяма разлика между тях.
Продуктите в основата на антираковата диета унищожават раковите клетки или се борят с възпаленията , които стимулират растежа на туморите . Някои от тях също се борят със свободните радикали и отстраняват от тялото токсините.
Свободните радикали са главната причина за стареенето на кожата и вътрешните органи. Колкото по-често ядете храна, която ги разрушава, толкова по-млади ще изглеждате!
Сами по себе си, естествените и екологично чисти продукти винаги са добри за вас.
Както можете да видите, противораковите храни включват предимно подправки, плодове, зеленчуци, растителни протеини, здравословни мазнини и др ...
Следният списък не е изчерпателен, но описва само най-ефективните продукти за борба с рака .
1.
Бобовите растения съдържат много фитохимикали, които забавят образуването на рак (например сапонин), протеазни инхибитори и фитинова киселина. Те забавят размножаването на раковите клетки и растежа на туморите. В допълнение, бобовите влакна са богати на фолиева киселина (витамин В9), която намалява риска от рак на панкреаса.
2. Маслото от черен кимион.
Маслото от черен кимион е било предмет на много публикувани изследвания. То има редица положителни ефекти върху имунната система, а д-р Хвида Арафар дори третира с него своите пациенти с рак на панкреаса. Резултатите надхвърлили всички очаквания: 80% от раковите клетки били унищожени!
3. Моркови.
Морковите са полезни при лечението на левкемия и дори папилома вирус . Те съдържат много от антиоксиданта бета-каротин, който предпазва клетъчните мембрани от токсини и забавя растежа на раковите клетки.
4. Кръстоцветни.
Световният фонд за изследване на рака и Американския институт за изследване на рака са провели изследване, което показало, че броколи и други кръстоцветни зеленчуци помагат при овладяване на рак на стомаха, хранопровода и устната кухина. Кръстоцветните зеленчуци (това включва различни разновидности на зелето:бяло зеле, карфиол, брюкселско зеле, броколи, китайско зеле и т.н.) съдържат индол-3-карбинол и сулфорафан, които унищожават раковите клетки. Именно това прави тези зеленчуци ефективно противораково средство.
Те пречистват тялото и пречат на раковите клетки да се развиват в злокачествени тумори. Също така, броколите има висока хранителна стойност.
5. Чесън.
Противораковите свойства на чесъна са пряко свързани с неговата неприятна миризма, причината за която са серните съединения. Тези серни съединения укрепват ДНК, убиват раковите клетки и забавят растежа им в организма. Други зеленчуци, принадлежащи към групата на чесъна, също са добри за здравето - зелен лук, лук, шалот. Сярата помага за предотвратяване на рак на дебелото черво, гърдата, простатата и белия дроб.
6. Джинджифил.
Джинджифилът има мощни противовъзпалителни свойства и предотвратява развитието на много видове рак, особено рак на яйчниците. Коренът от джинджифил също е полезен при лечението на артрит, мускулна болка, гадене и мигрена. Според проучване, проведено от Центъра за цялостно проучване на рака в Университета на Мичиган, джинджифилът е много по-ефективен за убиване на раковите клетки от химиотерапията.
7. Грозде.
Гроздето (червени боровинки, боровинки и нар) съдържа много антиоксиданти и ресвератрол. Ресвератролът предотвратява производството на лош холестерол, намалява възпалението, разрушава раковите клетки и предотвратява тяхното размножаване.
8. Зеленият чай.
Зеленият чай е богат на катехини, които забавят растежа и развитието на тумори, както и полифеноли (като епигалокатехин), унищожаващи раковите клетки. В допълнение, този мощен антиоксидант помага за прочистване на черния дроб от токсини.
9. Нар.
Нарът предпазва от развитието на раковите клетки, благодарение на антиоксидантите в състава си и противовъзпалителните свойства. Въпреки това, бъдете внимателни при закупуване на сок от нар: той съдържа много захар!
10. Ядивни водорасли.
Ядивните водорасли (комбу, ламинария, араме, нори, хидзики) са много хранителни и съдържат достатъчно витамини и минерали.
Ламинария премахва от тялото тежките метали и радиоактивните частици. Комбу съдържа много йод, витамини B, C, D и E и каротеноиди. В допълнение тя съдържа протеини, калций, силиций, магнезий, цинк и желязо. Тези водорасли понижават кръвното налягане.
Хидзики стимулират Т-лимфоцити, които играят ключова роля в имунната реакция на организма. Нори са богати на йод, желязо, каротин, калций и фосфор.
Араме се смятат за един от най-добрите източници на йод. В допълнение, билкари твърдят, че араме помага да се отървете от миома на гърдата и матката.
Включването на водорасли в ежедневната диета е много просто. Те могат да се добавят към супи, салати, ориз и макарони. Също така е възможно да добавите смлени водорасли във ваната за насърчаване на детоксикацията.
11. Спанак.
Според проучване на US National Research Center в сътрудничество с Американската асоциация на пенсионерите, включващо 490 000 души, е установено, че тези, които редовно ядат спанак , са по-малко изложени на риск от рак на хранопровода. Този зеленчук съдържа лутеин и зеаксантин, които отделят от тялото на свободните радикали и нестабилни молекули. Тези каротеноиди са открити и в други листни зеленчуци.
Според последните проучвания, тези мощни вещества, открити в спанака и другите продукти, са ефективни за предотвратяване на рак на яйчниците, ендометриума, белия дроб и дебелото черво.
12. Ягоди.
Ягодата - отличен източник на витамин С и елагова киселина. Елаговата киселина действа като инхибитор на растежа на туморни клетки.
Всички плодове съдържат много антиоксиданти, които защитават организма от вредните свободни радикали. Тези вкусни плодове намаляват риска от рак на белия дроб, устната кухина, стомаха и хранопровода.
13. Домати.
В доматите се съдържа ликопен - мощен антиоксидант, който намалява риска от развитие на рак на простатата. Според лабораторните изследвания, това вещество също предпазва от рак на гърдата, ендометриума и на белия дроб.
Ликопенът се съдържа и в червените чушки, розовия грейпфрут и динята.
При редовна употреба на чушки и домати значително се намалява рискът от развитие на няколко типа рак, включително рак на простатата. Имайте предвид обаче, че тези зеленчуци имат соланин в техния състав - съединение, което има отрицателно въздействие върху възпалителните процеси в организма.
14. Куркума.
Куркумата се използва широко в народната медицина и е известна със своите лечебни свойства, дължащи се на куркумин, един от най-мощните познати антиоксиданти. Много изследвания потвърждават, че куркуминът е в състояние да убива раковите клетки.
15. Витамин D.
Според голям брой проучвания витамин D е нужен за предотвратяване на рак на гърдата и рак на дебелото черво, както и за лечение на пациенти след операция на рак на белия дроб.
"Храната може да бъде или най-безопасното и най-ефективно лекарство или най-бавната отрова" (Ан Уигмор, народна лечителка).
Споделете този списък с приятели и семейството си!