15 рецепти за бързи разядки, мажеш на филийката и свършва за миг хлебчето

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
15 рецепти за бързи разядки, мажеш на филийката и свършва за миг хлебчето
15 рецепти за бързи разядки, мажеш на филийката и свършва за миг хлебчето
122800
15 рецепти за бързи разядки, мажеш на филийката и свършва за миг хлебчето
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В продължение на стотици, може би дори хиляди години сандвичите остават най -популярната закуска в света. Някога се е смятало, че те се ядат главно от ергени, които не искат да отделят време за готвене или просто не знаят как да готвят. Наричаха ги „сандвич душа“.

Днес жените често са включени в броя на „сандвич за душата“. Твърде бързият темп на живот, твърде много работа и сандвичи са най -добрият вариант за бързо утоляване на глада.

И все пак фразата „ядеш само сандвичи“ все още звучи осъдително. Привържениците на здравословния начин на живот ни съветват да забравим за белия хляб, майонезените сосове, пушените меса, колбасите и евтините заместители на маслото. Но как може да ги замени?

 

Здравословни намазки за сандвичи

Днес ви предлагаме 15 оригинални намазки за хляб, които ще направят вашия сандвич пълноценна закуска и ще му позволят да стане част от здравословна хранителна система.

Основата на всеки сандвич е хлябът. За здравословен сандвич не приемайте бял хляб, приготвен ужким най -висококачествено брашно. Изберете хляб от пълнозърнесто, лимец или трици. Можете също така да използвате хляб от пшеница, овес, ръж, тънък лаваш.

 

ГУАКАМОЛЕ

Това е традиционна мексиканска закуска. Рецептата включва люти чушки, но ако не обичате прекалено люто, тогава направете без него.

СЪСТАВКИ

1 лют пипер
3 плода авокадо
2 домата
1 глава лук
1 лайм
1 куп кориандър
1 скилидка чесън
сол на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Нарежете на ситно кориандъра, доматите и лука. Изстискайте чесъна, разбъркайте с щипка сол.
Нарежете авокадото наполовина и отстранете костилката.
Пасирайте пулпата до гладкост.
Добавете сок от лайм, за да не потъмнее авокадото.
Смесете всички съставки и сервирайте веднага.
Добър апетит!

 

ЯЙЧЕН ПАСТЕТ

СЪСТАВКИ

6 яйца
2 супени лъжици крема сирене
1 супена лъжица майонеза или заквасена сметана
0,5 ч.ч куркума
1 ч.ч лимонов сок
2 ч.ч настърган лук
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Твърдо сварени яйца, обелете и натрийте с вилица.
Добавете останалите съставки, разбъркайте.
Сложете го в хладилника за час.
Сервирайте върху препечен хляб.
Добър апетит!

 

ЗЕЛЕНО МАСЛО

СЪСТАВКИ

150 г масло
1 скилидка чесън
1 супена лъжица лимонов сок
куп копър или други билки
сол на вкус
червен пипер (по избор)

 

ПОДГОТОВКА

Поставете копъра без дръжки в купа за блендер и нарежете на средна скорост с лимонов сок. Лимоновият сок ще предпази копъра от потъмняване.
Добавете омекотено масло и чесън в купата.
Подправете със сол и прясно смлян червен пипер (по избор).
Поставете полученото масло върху найлоново фолио и навийте на салам
Сложете опакованото масло и във фризера да стегне

 

САНДВИЧ ПАСТА ОТ ПАТЛАДЖАН

Диетичната сандвич паста е направена от печен патладжан с ядки и чесън.

 

СЪСТАВКИ

3 патладжана
40 г орехи
2 скилидки чесън
20 мл вода
0,5 ч.ч риган
1 щипка смлян кимион
черен пипер на вкус
сол на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Измийте патладжана и го пробийте на няколко места с вилица.
Сложете ги върху лист за печене и печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 30 минути. Можете да разрежете зеленчуците наполовина, за да се сварят по -бързо.
Когато патладжаните омекнат, охладете ги и ги поставете в найлонов плик за 5 минути, след което ги отлепете.
Смелете орехите на прах, можете да използвате кафемелачка за това.
Комбинирайте пулпа от патладжан, чесън, сол, подправки и ядки в блендер.
Добавете вода и отново разбийте добре сместа, трябва да получите паста, която по консистенция наподобява гъста заквасена сметана.
Добър апетит!

 

ПАСТЕТ ОТ ПИЛЕШКИ ЧЕРЕН ДРОБ

СЪСТАВКИ

500 г пилешки черен дроб
250 г масло
1 глава лук
1 малък морков
4 супени лъжици сухо вино
1 скилидка чесън
1/4 ч.ч хмел-сунели
щипка смлени карамфил
1 ч.ч сол
смлян черен пипер на вкус
2 супени лъжици растително масло

 

ПОДГОТОВКА

Обелете лука и го нарежете на половин пръстени. Обелете и нарежете морковите на филийки с дебелина 2-3 мм.

Запържете лука в олио до златисто кафяво, това ще отнеме 7-10 минути. Добавете моркови и черен дроб.
Изсипете чаша вода, сол и черен пипер, оставете да заври. Покрийте и оставете за 30 минути, докато омекне. Свалете капака и оставете да къкри още 5-10 минути, докато течността се изпари.
Охладете сместа и комбинирайте с меко масло. Добавете останалите подправки и сухо вино. Разбийте с блендер до гладкост. Домашен пастет от пилешки черен дроб е готов. Добър апетит!

 

ИЗВАРА С ЧЕСЪН

Изварата от чесън и билки е чудесна алтернатива на закупеното извара. Сандвичите с нея са невероятно вкусни и нежни.

СЪСТАВКИ

250 г обезмаслено извара
50 г натурално кисело мляко
чесън на вкус
пресни билки (копър, магданоз, кориандър) на вкус
сол и черен пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Измийте и нарежете билките на ситно.
Поставете изварата в купа. .
Добавете подправките и киселото мляко към изварата.
Прекарайте чесъна през преса и добавете към изварата.
Сол, черен пипер и разбъркайте.
Сервирайте с кафяв хляб или сухари

 

 ПАСТА ОТ РИБА ТОН

СЪСТАВКИ

400 г риба тон в масло
100 г меко сирене (например Филаделфия)
1 супена лъжица гръцко кисело мляко
настъргана кора от 1/2 лимон
смлян пипер

 

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте всички съставки в кухненски робот до гладкост.
Прехвърлете сместа в купа и подправете на вкус със смлян черен пипер.
Добър апетит!

 

ШОКОЛАДОВА ПАСТА

СЪСТАВКИ

200 мл мляко
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица какао на прах
50 г масло
40 г лешници
сол на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте захар, брашно, какао на прах и щипка сол в тенджера.
Налейте млякото на малки порции, като разбърквате от време на време.
Сложете сместа на огън и оставете да заври.
Лешниците се смилат възможно най -дребно.
Веднага след като заври млечната смес, добавете към нея масло и нарязани ядки.
Оставете да заври отново и гответе, като разбърквате внимателно, още 2-3 минути, така че масата да се сгъсти.
Изсипете в подходящ съд и оставете да се охлади.
Сервирайте домашния шоколад с препечен хляб.
Добър апетит!

 

ФЪСТЪЧЕНА ПАСТА

По същата технология можете да направите паста от всякакви ядки: бадеми, кашу, орехи, лешници.

СЪСТАВКИ

300 г фъстъци
1 ч.ч пчелен мед
2 супени лъжици растително масло
Шипка сол

ПОДГОТОВКА

Изпечете и обелете фъстъците.
Изсипете фъстъците в купата на блендера и започнете да смилате с импулсни движения. Блендер тябва да е мощен. Ако вашият пасатор се нагорещи много, оставете го настрана за 15 минути и след това продължете.
Добавете сол, мед и масло и продължете да разбивате до гладкост.
Пастата се оказва малко по -плътна от пастата в магазина, тъй като в нея няма нищо излишно.
Добър апетит!

 

МАСЛО ОТ ГЪБИ

СЪСТАВКИ

4 супени лъжици пържени гъби
100 г масло
1 глава лук
1 ч.ч лимонов сок
сол и черен пипер на вкус.

 

ПОДГОТОВКА

Настържете лука.
Комбинирайте задушени гъби, настърган лук, масло, лимонов сок и подправки в купа за блендер.
Разбийте сместа до гладка смес.
Добър апетит!

 

Маслинена паста 

СЪСТАВКИ

1 консерва черни маслини без костилки
1/4 лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
черен пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Смелете всички съставки в блендер до гладкост.
Добавете лимонов сок, подправете с черен пипер.
Добър апетит!

 

Паста от боб

СЪСТАВКИ

1 супена лъжица боб
2-3 глави лук
3 скилидки чесън
1/2 ч.ч сол
смлян черен пипер на вкус
растително масло за пържене

 

ПОДГОТОВКА

Накиснете боба в много вода за 8-12 часа.
Покрийте с вода и варете на тих огън до омекване. Ако водата изври, добавете още 
Когато бобът омекне, източете по -голямата част от водата и оставете половин чаша бульон на дъното. Ще ви трябва по -късно.
Нарежете лука.
Запържете в растително масло до златисто кафяво.
Разбийте охладения боб с пасатор на картофено пюре.
Добавете пържения лук заедно с олиото, в което са пържени.
Изстискайте чесъна, сол и черен пипер.
Смесете добре.
Добър апетит!

 

ПАСТА ОТ МОРКОВИ

СЪСТАВКИ

200 г моркови
1 глава лук
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици вода
1 ч.ч. кимион, куркума и кориандър
1/2 ч.ч лимонов сок
1 супена лъжица растително масло
2 скилидки чесън

 

ПОДГОТОВКА

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, морковите се настъргват на средно ренде.
Леко запържете подправките в сух тиган. Добавете олио, лук и чесън, запържете до златисто кафяво.
Добавете моркови, докато омекнат
След това леко охладете, добавете соев сос, лимонов сок и вода. Смелете в блендер до гладкост.
Сервирайте охладено. Добър апетит!

 

СИРЕНЕ МАСЛО

СЪСТАВКИ

70 г сирене
100 г омекотено масло
1 супена лъжица сметана
сол и черен пипер на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Настържете сиренето.
Разбийте всички съставки с миксер.
Овкусете маслото със сол и черен пипер.
Добър апетит!

 

ХУМУС ОТ ПЕЧЕНО ЦВЕКЛО

Това е доста хубава закуска от нахут, която може да се намазва с хляб, да се загребва с пита или да се яде като гарнитура.

СЪСТАВКИ

2 средни цвекло
450 г нахут от консерва
3 супени лъжици зехтин
1/4 супени лъжици фета сирене
2 скилидки чесън
2 супени лъжици лимонова кора
2 супени лъжици лимонов сок
щипка лют червен пипер
Шипка сол
щипка черен пипер

 

 

ПОДГОТОВКА

Загрейте фурната до 220 градуса. Намажете формата за печене с масло. Поставете цвеклото в съд за печене и поръсете с 1 супена лъжица зехтин. Печете 45-60 минути, докато зеленчукът омекне.
Готовото цвекло се охлажда и се нарязва на няколко парчета.

Комбинирайте нахут, цвекло, сирене, чесън, 2 супени лъжици зехтин, лимонова кора, лимонов сок, лют червен пипер, сол и черен пипер в блендер и накълцайте до кремообразна смес.
Оставете хумуса да се охлади. Сервирайте с пита хляб, чипс или крутони.

 

За бързо приготвяне на тези вкусни сандвичи са достатъчни всички най -прости съставки , които вероятно са във вашия хладилник. Това е чудесен вариант за закуска!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft