Няма запалена домакиня по готвенето, която да не го харесва, да няма книгата му или да не е пробвала поне една рецепта от неговите
Британецът Джейми Оливър е изключителна личност в кулинарния свят. От ранна възраст той е пристрастен към изкуството на готвенето. Човекът се учи от професионалисти, постоянно развива уменията си и се усъвършенства, провеждайки различни експерименти в кухнята. Цяла поредица от книги с авторски права и участие в телевизионното предаване направиха главния готвач известен. Нещо повече, Джейми Оливър успя да спечели вниманието и любовта не само на професионалните готвачи, но и на обикновените хора, които искат да се научат да готвят.
Кухненските тайни, които той споделя, са винаги интересни, прости и ефективни. Сайтът вече има една такава селекция . Сега е ред на новата част от домакински трикове от популярния готвач. Препоръчваме го не само за начинаещи! Отбелязвайки полезни съвети, можете да използвате кулинарните си умения и да улесните ежедневните дела в кухнята.
Готвене на месо
Месото за пържоли трябва да полежи на стайна температура поне за един час. Не го сварявайте веднага, като извадите от хладилника. В противен случай, ястието ще се окаже безвкусно и живало
Ароматна и нежна пържола ще се стане, ако по време на пържене, ако я намажете с масло и разтрийте с нарязана скилидка чесън.
За да се даде на пърженото пиле опушен вкус, сложете парчетата бекон върху него.
В процеса на готвене на месо на скара, използвайте два пулвелизаатори - с вода (за гасене на огъня) и с оцет и билки (за аромат).
Ако месото е прекалено дебело, добавете на него парчета ананас - то ще абсорбира излишната мазнина.
Готвене на риба
При пържене на риба е по-добре да не намазвате тигана с масло или олио, а самата риба - така тя няма да изгори и няма да залепне за дъното.
Искате ли да печете риба на въглища? Не забравяйте да я разтриете със сол. Това ще помогне да се отървете от излишната течност, която се появява по време на процеса на готвене. И рибата няма да залепне към скарата.
Готвене на зеленчуци
Запържете лука на тиган, подсушете го малко и направете огъня минимален. Лукът ще бъде изпечен перфектно, а миризмата при готвене няма да е толкова остра.
Ако е възможно, добавете соев сос към ястия с броколи . Също така успешно комбинирайте този продукт с аншоа и пармезан.
Чилито е добър вариант за замразяване: то не само така удължава срока си на годност, но и ви позволява да го настъргвате на финно ренде и да добавите към различни ястия.
Младите картофи е по-добре да поставите във вряла вода. Сварете картофите и изцедете водата от нея, покрийте тенджерата с кърпа - тя ще абсорбира излишната течност.
Когато готвите първите ястия, задушете зеленчуците, преди да налеете водата или бульона. Ястието ще придобие по-богат вкус, а времето за готвене може да бъде намалено.
Солта трябва да се добавя към цвекло в началото на готвенето, а в гъбите в самия край .
Съхранение на храни
Нарязани плодове, които няма да се използват веднага, разтрийте с лимонов сок и ги изпратете в хладилника. Така те няма да се окислят и потъмнеят
Нарежете останалото сирене фета на кубчета, сложете в стъклен буркан, добавете подправки и покрийте с растително масло. В тази форма, фета може да се съхранява в хладилник до един месец.
Яйцата през пукнатините в черупката могат да абсорбират миризми. За да избегнете това, дръжте ги далеч от продукти с остра миризма
Бонус съвети
Ако искате яйцата да бъдат буйни, когато ги разбивате, направете го с вряла вода.
Вкусът на греяно вино ще бъде по-богат, ако разделиш виното на две части: сварите подправките в едната част и добавите втората в самия край и, без да кипи, извадете напитката от топлината.
Ако тази статия ви се стори полезна, споделете я с приятелите си в социалните мрежи!