16 нови съвета от Джейми Оливър как да готвите като професионалист с лекота

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
16 нови съвета от Джейми Оливър как да готвите като професионалист с лекота
9815
Снимков материал: pixabay.com
16 нови съвета от Джейми Оливър как да готвите като професионалист с лекота

Няма запалена домакиня по готвенето, която да не го харесва, да няма книгата му или да не е пробвала поне една рецепта от неговите

Британецът  Джейми Оливър  е изключителна личност в кулинарния свят. От ранна възраст той е пристрастен към изкуството на готвенето. Човекът се учи от професионалисти, постоянно развива уменията си и се усъвършенства, провеждайки различни експерименти в кухнята. Цяла поредица от книги с авторски права и участие в телевизионното предаване направиха главния готвач известен. Нещо повече, Джейми Оливър успя да спечели вниманието и любовта не само на професионалните готвачи, но и на обикновените хора, които искат да се научат да готвят.

Готвене на месо

Кухненските тайни, които той споделя, са винаги интересни, прости и ефективни. Сайтът вече има една такава селекция . Сега е ред на новата част от домакински трикове от популярния готвач. Препоръчваме го не само за начинаещи! Отбелязвайки полезни съвети, можете да използвате кулинарните си умения и да улесните ежедневните дела в кухнята.

 

Готвене на месо

Готвене на месо

Месото за пържоли трябва да полежи на стайна температура поне за един час. Не го сварявайте веднага, като извадите от хладилника. В противен случай, ястието ще се окаже безвкусно и живало

Ароматна и нежна пържола ще се стане, ако по време на пържене, ако я намажете с масло и разтрийте с нарязана скилидка чесън.

За да се даде на пърженото пиле опушен вкус, сложете парчетата бекон върху него.

В процеса на готвене на месо на скара, използвайте два пулвелизаатори - с вода (за гасене на огъня) и с оцет и билки (за аромат).

Ако месото е прекалено дебело, добавете на него парчета ананас - то ще абсорбира излишната мазнина.

 

Готвене на риба

[Съвети за риба на Джейми Оливър]

При пържене на риба е по-добре да не намазвате тигана с масло или олио, а самата риба - така тя няма да изгори и няма да залепне за дъното.

Искате ли да печете риба на въглища? Не забравяйте да я разтриете със сол. Това ще помогне да се отървете от излишната течност, която се появява по време на процеса на готвене. И рибата няма да залепне към скарата.

 

Готвене на зеленчуци

Запържете лука на тиган, подсушете го малко и направете огъня минимален. Лукът ще бъде изпечен перфектно, а миризмата при готвене няма да е толкова остра.

Ако е възможно, добавете соев сос към ястия с броколи  . Също така успешно комбинирайте този продукт с аншоа и пармезан.

Чилито е добър вариант за замразяване: то не само така удължава срока си на годност, но и ви позволява да го настъргвате на финно ренде и да добавите към различни ястия.

Младите картофи е по-добре да поставите във вряла вода. Сварете картофите и изцедете водата от нея, покрийте тенджерата с кърпа - тя ще абсорбира излишната течност.

Когато готвите първите ястия, задушете зеленчуците, преди да налеете водата или бульона. Ястието ще придобие по-богат вкус, а времето за готвене може да бъде намалено.

Солта трябва да се добавя към цвекло в началото на готвенето, а в гъбите в самия край .

 

Съхранение на храни

Нарязани плодове, които няма да се използват веднага, разтрийте с лимонов сок и ги изпратете в хладилника. Така  те няма да се окислят и потъмнеят

Нарежете останалото сирене фета на кубчета, сложете в стъклен буркан, добавете подправки и покрийте с растително масло. В тази форма, фета може да се съхранява в хладилник до един месец.

Яйцата през пукнатините в черупката могат да абсорбират миризми. За да избегнете това, дръжте ги далеч от продукти с остра миризма 

 

Бонус съвети

Ако искате яйцата да бъдат буйни, когато ги разбивате, направете го с вряла вода.

Вкусът на греяно вино ще бъде по-богат, ако разделиш виното на две части: сварите подправките в едната част и добавите втората в самия край и, без да кипи, извадете напитката от топлината.

Готвене на месо

Ако тази статия ви се стори полезна, споделете я с приятелите си в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft