17 трика на най- известните кулинари, които никой не знае за приготвяне на възхитителни ястия (снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
17 трика на най- известните кулинари, които никой не знае за приготвяне на възхитителни ястия (снимки)
28228
Снимков материал: pixabay.com
17 трика на най- известните кулинари, които никой не знае за приготвяне на възхитителни ястия (снимки)

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

С тези кулинарни хитрости боравят ежедневно професионалните готвачи. Ние ще ви запознаем с тях за по бързо приготвяне на любимите ви ястия.

За много домакини приготвянето на ястия е специален ритуал, в който те умело използват своите умения и тайни.

За да се получи наистина вкусно ястие, трябва да се знае точно в какъв ред да се добавят съставките и как да се обработват. От страни всичко това може да изглежда много просто, но в действителност хубавото ястие изисква от готвача много умения и знания.

Предлагаме ви да попълните вашите кулинарни знания с някои хитрости. Тези прости и ефективни съвети биха могли да ви помогнат много в кухнята.

 

17 кулинарни техники за най-успешните и вкусни ястия

1. Накиснете лука в студена вода за 15 минути, преди да го добавите към салатата. Така той ще загуби горчивината и вкусът му ще бъде много по-мек.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

2. Преди да заври кафето, добавете щипка сол и същото количество канела. Напитката ще придобие специален вкус и аромат! Можете също така да добавите изсушена и смляна кора от лимон или портокал.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

3. Добавяйте към салати и други ястия едра готварска сол. Това ще подобри вкуса на храната и ще я направи по-полезна за здравето.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

4. Посолявайте салатите в последния момент преди сервиране. Салатата от пресни зеленчуци ще бъде още по-вкусна, ако добавите към нея щипка захар.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

5. Най-простата тайна за перфектна торта : количеството на брашното, яйцата, маслото и захарта за тестото трябва да бъдат еднакви (в грамове).

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

6. Винаги добавяйте сол към всяко тесто, дори и ако е предназначено за сладкиши. Една щипка сол ще подобри значително качеството на тестото: изделията ще запазят по-добре формата си, ще бъдат устойчиви и ще придобият по-богат вкус.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

7. Перфектният омлет е по-добре да се приготви не само с масло, а също така и с добавяне на вода. Разбийте яйцата в загрят тиган. Когато белтъкът започне да се запича, добавете в тигана малко вода. Омлетът няма да прегори, а вкусът му ще стане по-нежен. Освен това, ястието приготвено по такъв начин ще бъде по-полезно.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

8. Балсамовият оцет е отлична подправка за зеленчукови салати, италианска паста и прекрасна марина за месо. Но той може да се добавя не само в тези ястия. Опитайте се да приготвите следния десерт. Вземете ягоди, поръсете ги с пудра захар и капнете няколко капки от ароматния оцет. Ще се получи необичаен и невероятно вкусен десерт. Не се страхувайте да експериментирате и с други плодове, които също се съчетават добре с балсамов оцет.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

9. Добавяйте към каймата галета вместо хляб. Така кюфтетата ще бъдат по-сочни и вкусни.

10. Ако парчетата месо преди пържене ги попиете с кухненска хартия, то получаването на апетитна и хрупкава златиста коричка е гарантирано.

11. Винаги добавяйте малко алкохол при печене: водка, ром, бренди, и т.н. С този трик тестото ще е хрупкаво и ароматно.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

12. Ако не ви харесва вкуса на обичайния варен или печен фасул , опитайте се да го сварите в бира. Добавете към него запържено месо и зеленчуци, така фасулът ще стане изключително вкусен.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

13. Намажете месото с горчица 2-3 часа преди готвене, след това то ще бъде по-сочно и меко! Също така можете да поръсите месото със сол един час преди готвене, да го оставите да престои така и след това да го изплакнете със студена вода.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

14. Опитайте се да добавите щипка сода за хляб в охладилия се, горчив чай. Също така, добавете лимон, мента и канела. Тази охладена напитка е идеална за горещите летни дни. Содата омекотява горчивината, но освен това помага и за прочистване на бъбреците.

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

15. Винаги измивайте и подсушавайте ножовете веднага след употреба. Така острието ще остане остро по-дълго.

16. Содата перфектно омекотява жилавото месо. Поръсете парчета месо със сода и ги оставете за 15 минути, след това ги изплакнете добре със студена вода. Полученото ястие ще бъде с деликатен и нежен вкус!

17 кулинарни хитрости за приготвяне на възхитителни ястия

17. За да се подобри вкуса на готовото ястие и да се поддържа температурата му, сервирайте топлото ястие в загрята чиния, а студеното – в съд, който преди това е охладен в хладилника.

Хареса ли ви статията? Споделете тези кулинарни съвети с приятелите си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft