Ябълковото сладко , за разлика от другите сладки, трябва да е наистина гъсто. Но, уви, далеч не всеки получава необходимата консистенция „Трябва да знаете тайната на приготвянето“, ще кажат по-малко опитните домакини и те ще бъдат прави. Днес ще ви разкажем за един малък трик, така че обичайното сладко от ябълки да се превърна в истински шедьовър
Тайната съставка е пектин , който може да се купи в магазина. В ябълките такова вещество също присъства, но за гъста консистенция понякога не е достатъчно. Зелените ябълки са чудесни за готвене (десертът се оказва с приятен сладко-кисел вкус). Можете обаче да вземете всякакъв вид ябълки, важно е само да коригирате количеството захар: за по-сладки е необходимо по-малко.
Съставките
ябълка 1 кг
пектин 11 g
захар 700 g
вода 0,5 л
подготовка
Измийте ябълки, обелете и премахнете сърцевината. Нарежете на малки парченца.
Прехвърлете ябълките в тенджера и изсипете вода в тях. Сложете на слаб огън. Гответе, докато ябълките омекнат. Махнете от котлона, добавете захарта и пектина, след което разбъркайте до гладка консистенция, като използвате ръчен блендер.
Сложете отново на огъня и гответе, докато масата се сгъсти.
Готовото сладко може да се изяде веднага или да се затвори в буркани за зимата .