1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете
1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете
638612
1л прясно и 1л кисело мляко, 6 яйца, 4 л. сол- 1 вечер оставяте в хладилника и на сутринта мажете
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаем колко важна е храната сутрин. Закуската ни дава енергия и сила за продуктивна работа, а яденето сутрин допринася за по-добър метаболизъм. Въпреки това, не винаги е възможно или имаме желанието да приготвяме нещо за сутринта

Ако сутрин нямате време за готвене, тогава черен хляб със сирене с подправки и кимион са идеалната възможност за закуска. Те могат да бъдат направени за няколко секунди и просто да ги вземете със себе си на работа, ако нямате време да ядете у дома.

Но приготвянето на домашно сирене все още отнема няколко часа от вас, така че е по-добре да го направите предварително. А редакторите ни вече са подготвили отлична рецепта за вас!

 

Как да си направим сирене у дома

СЪСТАВКИ

1 л кисело мляко
1 л прясно мляко
6 яйца
4 ч. л. сол
1/3 чаени лъжички червен пипер
щипка кимион
1 скилидка чесън
малка купчина различни билки: копър, кантарион, зелен лук

 

ПОДГОТОВКА

За да започнете, изсипете прясното и киселото мляко в тенджерата и го сложете на печката, изчакайте, докато млечната смес се загрее добре (но няма нужда да заври). Докато чакате, разбийте яйцата със сол и когато сместа стане гореща, изсипете яйцата и разбъркайте на слаб огън, докато суроватката се раздели.

След изключване на топлината и се оставя да се охлади сместа за около 2 минути.

Вземете гевгир, сложете го с марля, сгънете в 2 слоя, и изсипете маса там. Смелете чесън и добавете към сиренето заедно с червен пипер.

Разстелете масата равномерно с лъжица, завъртете марлята във възел и оставете сиренето да се отцеди.

Когато суроватката е напълно източена, навийте тензухата и сложете сиренето на чинията. На върха на сиренето, покрити с марля, поставете затворен буркан с вода: той ще изпълнява ролята на потисничество, за отстраняване на излишната влага.

 

Остава само да оставите сиренето в хладилника за през нощта, а на сутринта вече ще получите вкусна закуска.

Надяваме се, че рецептата ви харесва. Не забравяйте да споделите как да направите сирене у дома с приятелите си в социалните мрежи!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft