6 Ноември 2020
5221
Снимков материал: pixabay.com
Тази рецепта ще ви помогне, когато трябва бързо да сготвите нещо вкусно. Оказва се сърдечен и ароматен и се приготвя много бързо и лесно.
Продукти:
- 1-2 картофа;
- 300 г смляно месо;
- 1 глава лук;
- 1 чаена лъжичка кимион;
- 1 чаена лъжичка розмарин;
- 300 г брашно;
- 1/2 ч.ч. бакпулвер;
- 120 мл вода;
- масло;
- сол.
Как да готвя:
- Нарежете лука на кубчета, запържете в олио до прозрачност.
- Нарежете картофите на малки кубчета, добавете към лука.
- Добавете кайма, сол, черен пипер, добавете подправки.
- В купа смесете брашно, бакпулвер, вода, сол.
- Замесете тесто, разделете на две части.
- Натрошете на тънко една част, разпределете в намазнена форма.
- Разстелете пълнежа.
- Покрийте отгоре с втората част от тестото.
- Намажете горната част с яйце.
- Печете при температура 200 С за 35-40 минути при температура от 200 С за 35-40 минути.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари