Новата вкусотия с патладжани, която можеш да ядеш и обед, и вечер! На вкус като шницел, на вид - бомба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата вкусотия с патладжани, която можеш да ядеш и обед, и вечер! На вкус като шницел, на вид - бомба!
Новата вкусотия с патладжани, която можеш да ядеш и обед, и вечер! На вкус като шницел, на вид -...
8342
Новата вкусотия с патладжани, която можеш да ядеш и обед, и вечер! На вкус като шницел, на вид - бомба!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невероятно вкусен, сочен патладжан , пълнен с кайма и паниран в тесто - само от описанието на човек могат да му потекат лигите. Добавете сосче по желание и става истински деликатес за гастрономи! Този паниран пълнен патладжан е еднакво вкусен както топъл, така и студен. Омита се със светкавична скорост, а приготвянето му отнема минимум време и усилия.

Ето лесната рецепта за паниран патладжан с кайма :

Паниран пълнен патладжан

Продукти:

2 големи патладжана

200 г кайма

1 връзка зелен лук

сол и черен пипер на вкус

За панировката:

2 яйца

100 г заквасена сметана (прясно мляко или кисело мляко)

50 г настърган кашкавал или сирене (по избор)

4-5 ст. супени лъжици брашно

1/2 чаена лъжичка сол

За соса:

100 г заквасена сметана

2-3 скилидки чесън

копър

Приготвяне:

Поставете суши пръчки от двете страни на патладжана и го нарежете на тънки филийки.

патладжан хармоника

Нарежете получения „акордеон“ на заготовки, така че всяка да се състои от 2 свързани в долната си част филийки. След като поставите заготовките в отделен съд, ги посолете, разбъркайте и оставете да престоят известно време.

патладжан кръгчета

Към каймата добавете ситно нарязан зелен лук, сол и черен пипер на вкус.

кайма овкусена

Попийте сока, който са пуснали "заготовките" със салфетка. Поставете малко кайма в средата между двете парчета патладжан и я разпределете равномерно по повърхността.

патладжан с кайма

В идеалния случай каймата не трябва да излиза извън краищата на "сандвичите".

заготовки патладжан

Разбийте 2 яйца, добавете към тях заквасена сметана, сол, черен пипер, разбъркайте до хомогенност. По желание добавете настърган кашкавал към яйчената смес, добавете брашното накрая.

Потопете всяка заготовка от двете страни в брашно, а след това - в яйчената маса.

паниран патладжан

Пуснете патладжанените сандвичи в тиган със сгорещено олио. Запържете от двете страни до златисто-кафяво на умерен огън.

патладжан паниране

Прехвърлете всички пържени патладжани в чист тиган, покрийте с капак и оставете да къкри на тих огън за 10-15 минути.

За соса смесете заквасена сметана с чесън и копър, прекаран през преса. По желание добавете сол, черен пипер и други подправки.

Прехвърлете готовите патладжани в чиния и сервирайте със соса.

паниран пълнен патладжан

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft