2 пъти по- полезен от месото, ако знаете как да го сготвите. Майките отслабват с него, а бабите пазят здравето си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 пъти по- полезен от месото, ако знаете как да го сготвите. Майките отслабват с него, а бабите пазят здравето си
2 пъти по- полезен от месото, ако знаете как да го сготвите. Майките отслабват с него, а бабите...
59834
2 пъти по- полезен от месото, ако знаете как да го сготвите. Майките отслабват с него, а бабите пазят здравето си
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Без карантия е трудно да си представим една пълноценна кухня. Месото, разбира се, е добро, но твърде дълго се готви. В допълнение, никой не е имунизиран от факта, че може да се окаже сурово накрая. С пилешкия черен дроб това не работи.

Лекият, лесен за подготовка пилешки черен дроб съдържа минимум въглехидрати и много протеини. Препоръчва се да се използва от бременни жени, при отслабване и от хора на възраст, тъй като е богат на желязо. Просто казано, заместването на черния дроб с един продукт ще бъде трудно, така че защо да не се научите как да го овладеете готвенето му експертно? Ето и рецептата, с която ще си оближете пръстите

 

Нужни съставки

Пилешки черен дроб 600 г

кориандър 15 грама

магданоз 15 грама

Зехтин 4 супени лъжици

червен пипер 1,5 ч. Л.

Червен пипер пикантен 0,5 ч.л.

чесън 5 скилидки

сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Как да си го приготвите:

Изплакнете добре черния дроб и го почистете от излишните мазнини.  Нарежете на ситно копър и магданоз, счукайте чесън и разбъркайте всичко в дълбок съд. Добавете зехтина, червения пипер- сладкия и лютия и сол на вкус.

Нарежете черния дроб в марината и го оставете за един час (препоръчително е да го държите в хладилника).
В затоплен тиган без мазнина, запържете черния дроб до златисто. Това ще отнеме 15 минути. Сервирайте ястието горещо с много зеленина!

 

Не всички ястия с месо могат да се похвалят с тази скорост на готвене, затова и черния дроб е много предпочитан от доста домакини. Препоръчваме да се сервира като основно ястие с пресни зеленчуци. Ако търсите сос, по-добре е да изберете такъв, който да е кремообразен. Бон апетит! 

Не забравяйте да споделите рецептата си.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft