2-те съставки, които никога не трябва да забравяте при пържене на кюфтета

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2-те съставки, които никога не трябва да забравяте при пържене на кюфтета
2-те съставки, които никога не трябва да забравяте при пържене на кюфтета
32454
2-те съставки, които никога не трябва да забравяте при пържене на кюфтета
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случва се да излезете навън, да се огледате и да сте заобиколени от кафенета и ресторанти: италиански, японски, френски, грузински ... Днес, за броени минути, можете да се прехвърлите към друга хранителна култура. Това, разбира се, е чудесно, но дори и най- хубавата пица или италиански специалитети не могат да се сравняват с много сочните кюфтета от детството.

Само не забравяйте, вкусното мляно месо, смесено с хляб в тиган. И ако майка ми приготви картофено пюре за това лакомство, няма ограничение за радост. Решихме да ви отведем малко до онова щастливо безгрижно време и да споделим добра рецепта за класически кюфтета

 

Съставките

Свинско месо 500 g

говеждо месо 500 g

хляб 450 g

сол на вкус

вода 3 супени лъжици

Черен пипер (смлян) на вкус

галета 200 g

Слънчогледово масло на вкус

 

подготовка

Наксинете хляба във вода. Разтворете солта при него.

Смесете каймата и лука. Добавете солена вода към каймата (благодарение на този трик, цялата месна маса ще бъде осолена равномерно).
Покрийте съда с кайма с прилепващо фолио и поставете в хладилник за 10 минути. Оформете кюфтета от кайма, оваляйте ги в галета и запържете от двете страни в тиган със слънчогледово масло.

Препоръчваме да сервирате кюфтета с картофено пюре и кисели краставички. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft