2 тиквички, 3 яйца, малко брашно и кашкавалче и по- вкусна запеканка не сте яли

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 тиквички, 3 яйца, малко брашно и кашкавалче и по- вкусна запеканка не сте яли
2 тиквички, 3 яйца, малко брашно и кашкавалче и по- вкусна запеканка не сте яли
18884
2 тиквички, 3 яйца, малко брашно и кашкавалче и по- вкусна запеканка не сте яли
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро получих от роднини цяла планина от млади тиквички и не знаех какво да правя с тях. Правех зеленчукови яхнии, палачинки и кюфтета с кайма, дори стигна до пържене. Накрая вече ни писна, докато една приятелка не ми сподели за тази рецепта за запеканка и много я харесахме вкъщи.

Резултатът е такава красота! Роднините са много щастливи, а и аз самият бях доста доволен от резултата.

Затова днес редакцията спокойно можем да ви препоръчаме този вариант за бърз и сърдечен обяд или пък вечеря 

 

ЗАПЕКАНКА ОТ ТИКВИЧКИ 

СЪСТАВКИ

2 тиквички
1 лук
3 яйца
150 г кашкавал
80 мл растително масло
1 ч.л. бакпулвер
малък куп копър
250 г брашно
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
подправки на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Първата стъпка е старателно да изплакнете и изсушите тиквичките с хартиени кърпи. След това се отървете от опашките от тиквички и нарежете самите тиквички на тънки филийки. Най-добрият начин да направите това е с шредер, така че резените да са с идеална дебелина.

На следващо място, според плана, омесете тестото. За целта вземете дълбока купа и комбинирайте пресятото брашно с бакпулвер, яйца и растително масло в нея.

Разбъркайте съставките, докато сместа стане напълно гладка.

След това обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Нарежете също копъра и настържете кашкавала на големи ивици.

Към тестото добавете всички съставки, приготвени на този етап. Не забравяйте да добавите сол, черен пипер и любимите си подправки в купата с тестото, за да направите ястието ароматно и богато.

След това разбъркайте тестото отново до гладкост.

Сега покрийте съда за печене с пергаментова хартия и леко я намажете с растително масло. Ако хартията не е намазана с масло, тя може да се залепи за запеканката или да се намокри и да съсипе съда, така че не пренебрегвайте това

След цялата подготвителна работа поставете нарязаните тиквички в тава за печене и ги покрийте с тестото. Използвайте силиконова шпатула, за да разпределите равномерно тестото по цялата форма.

Остава само да загреете фурната до 200 градуса и да изпратите бъдещата запеканка в нея за 40-50 минути.

След като изтече необходимото време, ние проверяваме готовността на запеканката с клчеката за зъби и я изваждаме да изстине. За да предпазите основата да не се размие и да се накисне, прехвърлете я в поставката с тел.

Е, след като прекрасната ни запеканка е напълно охладена, остава само да я нарежем на порции и да я поднесем на масата.

Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft