2 ябълки, няколко яйца, малко захар и брашно и десертът е готов

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 ябълки, няколко яйца, малко захар и брашно и десертът е готов
2 ябълки, няколко яйца, малко захар и брашно и десертът е готов
31883
2 ябълки, няколко яйца, малко захар и брашно и десертът е готов
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В студените есенни вечери, когато сърцето иска комфорт, а стомахът нещо горещо, резен ябълков пай с чаша прясно сварен чай е по-съблазнителен от всякога. Неговият сладък аромат изпълва кухнята, горната част е покрита със захарна глазура, като първия сняг. 

Затова и сме ви подготвили този невероятно лесен сладкиш, който и дори да нямате много опит в кухнята без проблем ще направите

 

Класическа рецепта за ябълков сладкиш

Ще ви трябват

5 яйца
180 г захар
160 г пшенично брашно
2 ябълки

Жълтъците и белтъците със захарта се разделят по равно и се разбиват отделно. В същото време е желателно последните да бъдат доведени почти до състояние на пяна. След това бавно се смесват с белтъците, добавя се пресятото брашно и се омесва въздушна тесто.

Тестото трябва да се разпределя равномерно на дъното на формата, а отгоре да се нарежат резени необелени ябълки. Между другото, по-добре е да вземете по- сладки сортове ябълки, например. Печете за 35 минути на 200 градуса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft