2 ябълки, 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и малко захар и десерта е готов за 10 минути и ще надмине всичките ви очаквания

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 ябълки, 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и малко захар и десерта е готов за 10 минути и ще надмине всичките ви очаквания
2 ябълки, 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и малко захар и десерта е готов за 10 минути и ще...
65318
2 ябълки, 1 кофичка кисело мляко, 2 яйца и малко захар и десерта е готов за 10 минути и ще надмине всичките ви очаквания
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случва ли ви се понякога късно вечер да ви се преяд нещо сладко и да нямате нищо под ръка, освен брашно, а в хладилника чаша кисело мляко, няколко яйца и самотна ябълка. В този случай на помощ идва рецептата за лек ябълков пай . Ще ви отнеме не повече от 10 минути, за да го приготвите, а резултатът ще надмине всички очаквания.

Пайът се оказва великолепен, ароматен,  хрупкав - просто мечта! В него няма мая, така че дори тези, които са на диета, могат да си позволят малко парче. Опитайте и вземете мощен заряд от ендорфини.

 

съставки

Яйце 2 броя

захар 200 g

ванилия 1 ч.л.

кисело мляко 250 мл

Пшенично брашно 300 g

масло 50 g

Ябълка 2 броя

сода 0,5 ч.л.

 

подготовка

Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Разбийте яйцата в купа, добавете захарта, ванилията и разбийте с миксер на максимална скорост, докато масата се сгъсти и увеличи обема си. В отделна купа смесете киселото мляко със сода и разбийте до пяна.

Комбинирайте двете смеси и изсипете охладеното масло. Постоянно бъркайки, бавно добавете брашното.

Вземете кръгла тава за печене с диаметър 22-24 см, намажете я с масло и изсипете тестото. Обелете ябълките и нарежете плодовете на филийки. Сложете филийките в тестото в кръг

Поставете сладкишът във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 45–50 минути. Готовността проверявайте с клечка за зъби. Ако сладкишът покафенее отгоре и още не е изпечен вътре, покрийте с фолио и върнете във фурната.

Ябълков пай, приготвен  във фурната, е изходът, когато трябва бързо да измислите нещо за закуска или следобеден чай. Пригответе този разкошен деликатес и поглезете семейството си. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft