2-3 патладжана, малко кайма, кашкавал и за 5 минути имате патладжани по френски във фурната
21 Септември 2020
5848
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Състав:
- патладжан - 3-4 броя;
- кайма - 400 г;
- домати - 2-3 парчета;
- кашкавал - 200 г;
- сол, черен пипер, подправки
Процес на готвене
Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина 0,5 мм.
За да не са горчиви, посолете, оставете за 15 минути, изплакнете с течаща вода и подсушете с хартиени кърпи.
Доматите се нарязват на филийки.
Подправяме със сол и черен пипер, подправки върху патладжаните.
Поставете патладжана върху лист за печене, намазан с масло.
Слага се овкусена кайма на всеки патладжан.
Отгоре се разпределят резенчета домат и се пече около 30 минути на 180 градуса.
Извадете тавата, поръсете патладжана с настърган кашкавал и печете още 10 - 15 минути. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари