2-3 патладжана, малко кайма, кашкавал и за 5 минути имате патладжани по френски във фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2-3 патладжана, малко кайма, кашкавал и за 5 минути имате патладжани по френски във фурната
2-3 патладжана, малко кайма, кашкавал и за 5 минути имате патладжани по френски във фурната
5848
2-3 патладжана, малко кайма, кашкавал и за 5 минути имате патладжани по френски във фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Състав:

  • патладжан - 3-4 броя;
  • кайма - 400 г;
  • домати - 2-3 парчета;
  • кашкавал - 200 г;
  • сол, черен пипер, подправки 

Процес на готвене

Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина 0,5 мм.

За да не са горчиви, посолете, оставете за 15 минути, изплакнете с течаща вода и подсушете с хартиени кърпи.

Доматите се нарязват на филийки.

Подправяме със сол и черен пипер, подправки върху патладжаните.

Поставете патладжана върху лист за печене, намазан с масло.

Слага се овкусена кайма на всеки патладжан.

Отгоре се разпределят резенчета домат и се пече около 30 минути на 180 градуса.

Извадете тавата, поръсете патладжана с настърган кашкавал и печете още 10 - 15 минути. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft