Дори и да не обичате риба, този начин на приготвяне ще ви накара да се влюбите в тази полезна и здравословна алтернатива на месото . А любителите на рибката ще открият за себе си нова рецепта, която ще направи любимото им ястие на вкус досущ като пилешкото.
Продукти:
риба (всякакъв вид, най-добре филе)
4 яйца
1 глава лук
2-3 лъжици немазна заквасена сметана
кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Първо пригответе рибата. Всичко зависи от това, какъв вид сте избрали. Ако е филе, просто го нарежете на порции. Ако е цяла риба, почистете внимателно костите и нарежете. Поставете парчетата в намаслена тава за печене.
Смесете всичко за заливката, освен кашкавала, включително нарязания ситно лук. С тази смес залейте равномерно рибата. Поръсете с настърган кашкавал и поставете във фурната. Печете ястието за кратко - буквално 20 минути са достатъчни. Температурата е 190 градуса.
Приятен апетит!