2 банана, тесто и шоколад - формулата за истински кулинарен екстаз. Приготвя се за минути, а блаженството трае дълго:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 банана, тесто и шоколад - формулата за истински кулинарен екстаз. Приготвя се за минути, а блаженството трае дълго:
2 банана, тесто и шоколад - формулата за истински кулинарен екстаз. Приготвя се за минути, а...
6286
2 банана, тесто и шоколад - формулата за истински кулинарен екстаз. Приготвя се за минути, а блаженството трае дълго:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичате ли бързите, лесни и вкусни рецепти? Естествено че да! Кой не ги обича? Днешната е от най, ама най-лесните, а вкусът ѝ е достоен да украси всяка трапеза, дори най-изисканата. За да приготвите този лесен и ужасно вкусен десерт , са ви нужни само 5 прости съставки. Всичко няма да ви отнеме повече от половин час, което е много важно в нашия динамичен модерен свят. Само вижте колко е лесно да приготвите един истински афродизиак с банани , шоколад и бутер тесто.

Ето рецептата за този лесен бананов пай с шоколад :

Лесен бананов пай с шоколад и бутер тесто:

Продукти:

2 банана 

1 лист бутер тесто

120 гр.течен шоколад (Nutella или друг вид) 

1 яйце 

150 гр.черен шоколад 

Приготвяне:

Нарежете 2-та банана на 12 равни филийки. Обелете ги.
банан на филийки

Разточете тестото. Поставете бананите по ширината му. На отстояние около 3-5 сантиметра направете успоредни разрези в тестото, равни на ширината на парчетата плод (както е на снимката).
банани в тесто

Загрейте малко течен шоколад (за предпочитане с лешници) и го изсипете на равен слой върху бананите.
банани с шоколад

Увийте внимателно всичко във вид на руло.
банани в тесто с шоколад

Поставете рулото върху тавичка за печене, за предпочитане покрита с хартия за печене. В средата сложете малък огнеупорен съд (като купичка за крем карамел, например) и увийте рулото около него.
бананово руло

Разбийте яйцето и намажете с него рулото. В купичката сложете шоколада. Печете във фурната на 180 градуса 20 минути.
бананов пай с шоколад

Банановият десерт е готов. Приятен апетит!
бананов пай с шоколад

СЪВЕТ:

Сервирайте десерта топъл. Шоколадът може да се използва в комбинация всеки плод. Но бананите са най-подходящи, защото след термична обработка придобиват карамелен вкус.

Опитайте се да направите този невероятен десерт и ни кажете в коментарите за вашите впечатления. И не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си в социалните мрежи!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft