Рецепта за тези, които обичат да им е хем вкусно, хем лесно. Това лесно Чудо от бутер тесто е най-добрият ви приятел - за закуска, бърза вечеря и просто така, пред телевизора с бира в ръка, докато гледате мачовете от Световното първенство по фурбол!
Пълнено бутер тесто, поднесено със сметанов сос предлага не само незабравим вкус, но и идеално засища.
Страхотна рецепта за идеалното предястие от бутер тесто от YouTube канала Appetizing.tv по рецептата по-долу:
Чудо от бутер тесто
Имаме нужда от:
- 600 г бутер тесто
- 40 г доматено пюре
- 20 мл зехтин
- 4 г сол
- 4 г риган
- 100 г пармезан
- 600 г бутер тесто
- 150 г сирене
- 150 г салам
- 1 яйце
- 20 г маково семе
- 20 г сусамово семе
За соса:
- 20 г меко масло
- 10 г чесън
- 200 г заквасена сметана
- 30 г крема сирене
- 2 г смлян черен пипер
- 2 г сол
- 3 g провансалски билки
- 3 г индийско орехче
- 60 г пармезан
Приготвяне:
Добавете доматено пюре, зехтин, сол в малка купа и разбъркайте.
Разпределете сместа върху половината бутер тесто.
Снимка: YouTube
Прегънете бутер тестото на две и го нарежете на квадрати (приблизително 5 х 5 см).
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
След това прехвърляме тестото и хартията върху тава за печене.
Разтворете второто бутер тесто на масата. Поръсете половината от тестото с настърган кашкавал.
Добавете едро настърган салам .
Снимка: YouTube
Прегънете тестото и го нарежете на квадрати, както преди. След това прехвърлете тестото върху тавата за печене.
Снимка: YouTube
Свързваме "бодливата" част на двете вилици заедно с ластик, така че да се образува нещо като щипка.
Снимка: YouTube
След това, като използвате горните части на вилиците, натиснете квадратите тесто в центъра, създавайки въображаема панделка.
Снимка: YouTube
Разбийте едно яйце в малка купа и го намажете върху горната част на тестото.
Снимка: YouTube
Поръсете половината от бутерките с маково семе, а половината със сусам.
Снимка: YouTube
Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Пече се 20 минути при температура 180°C.
Докато се пекат, пригответе соса: разтопете маслото в тиган.
Добавете настърган чесън, заквасена сметана и разбъркайте.
Добавете крема сирене, черен пипер, сол, провансалски билки и индийско орехче.
Накрая се добавя настърган пармезан.
Гответе на ниска температура за 5 минути, като разбърквате.
Можем да сервирате.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!