2 Лесни и бързи рецепти как да си направим домашен нектар

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
2 Лесни и бързи рецепти как да си направим домашен нектар
15131
Снимков материал: pixabay.com
2 Лесни и бързи рецепти как да си направим домашен нектар

Надали има човек, който да не си спомня ароматния и сладък вкус на истинските нектари , които са ни приготвяли нашите майки и баби.

Това, което днес купуваме от магазините и което е обозначено като нектар, наистина продължава да се услажда, но реално не се знае какво точно консумираме и доколко то е полезно за нашето  здраве .

Под нектар се разбират тези плодови напитки, които са запазили частици от плодовете в тях и не са толкова бистри като обикновения сок.

У нас най-разпространен е нектарът от праскови и кайсии, който можем спокойно да си приготвим и сами в домашни условия, като трябва да се отбележи, че най-вкусният нектар става от домашно отглежданите плодове.

Ето 2 рецепти, които можете да изпробвате, като в зависимост от това дали обичате по-сладко или по-кисело, можете да експериментирате с количеството захар, което ще прибавяте към плодовете.

Нектар от праскови

Необходими продукти:  900 мл вода, 1.3 кг праскови, 350 г захар.

Начин на приготвяне : Водата и захарта се смесват и се слагат да поврат заедно за около 3 мин. Прасковите се измиват, обелват и им се махат костилките.

Нарязват се на по 4 парчета и се добавят към захарния сироп.

След като изминат 5 минути тенджерата се сваля от котлона и цялата смес се пасира с помощта напасатор или блендер.

Изсипва се в предварително измити бутилки, затваря се херметически и се стерилизира за около 15 минути. Така приготвеният нектар е готов за консумация, но не забравяйте, че преди да го сипвате в чаши е добре да разтръскате бутилките, за да се получи хомогенна смес.

Нектар от кайсии

Необходими продукти : 1 кг кайсии, 250 г захар, 1 л вода.

Начин на приготвяне:  Кайсиите се измиват и се пускат за кратко време във вряща вода, за да могат да се обелят по-лесно. Обелват се, маха им се костилката. Варят се за 10 минути и се претриват през сито.

В достатъчно голям съд се смесват водата и захарта, за да се получи захарен сироп. Той се смесва с претритите плодове и всичко се слага да се вари за 5 минути. Ако е необходимо може преди това пак да се прецеди. Готовият нектар се сипва в бутилки, които се затварят херметически.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft