2 литра мляко, лимонов сок - и за 1 час можете да опитате натурално меко сирене
5 Август 2020
52984
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Домашното сирене е натурален, полезен и вкусен продукт.
Препоръчваме да направите класическо меко сирене в саламура, което след това може да се използва за приготвяне на зеленчукова салата , то ще бъде и чудесна съставка за сутрешен сандвич.
Съставки:
- домашно мляко - 2 литра
- сметана - 5 супени лъжици.
- лимонов сок - 4 супени лъжици.
- сол на вкус
Рецепта:
- Изсипете млякото в тенджера, сложете на среден огън.
- В топло мляко, без да го махате от тенджерата, добавете заквасена сметана, разбъркайте добре.
- Когато сместа е гореща, но все още не кипва, добавете лимонов сок, сол и, като разбърквате, доведете до кипене.
- Намалете огъня до ниска температура, оставете да къкри за една минута.
- Покрийте гевгира с марля, сгъната наполовина и изсипете съдържанието на тигана в него. Прецедете добре, изсипете суроватката в буркан.
- Без да махате марлята, поставете чиния върху сиренето, поставете нещо върху нея. След час сиренето е готово.
- Добавете сол към суроватката. Нарежете сиренето на кубчета и поставете в буркан с окончателната саламура.
- Сиренето в саламура може да се съхранява в продължение на няколко дни. Можете да добавите подправки, билки или парченца лют червен пипер към млякото - ще получите вкусно пикантно сирене, чудесна закуска за ежедневната трапеза.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари