Без карантия е трудно да си представим една пълноценна кухня. Месото, разбира се, е добро, но твърде дълго се готви. В допълнение, никой не е имунизиран от факта, че може да се окаже сурово накрая. С пилешкия черен дроб това не работи.
Лекият, лесен за подготовка пилешки черен дроб съдържа минимум въглехидрати и много протеини. Препоръчва се да се използва от бременни жени, при отслабване и от хора на възраст, тъй като е богат на желязо. Просто казано, заместването на черния дроб с един продукт ще бъде трудно, така че защо да не се научите как да го овладеете готвенето му експертно? Ето и рецептата, с която ще си оближете пръстите
Нужни съставки
Пилешки черен дроб 600 г
кориандър 15 грама
магданоз 15 грама
Зехтин 4 супени лъжици
червен пипер 1,5 ч. Л.
Червен пипер пикантен 0,5 ч.л.
чесън 5 скилидки
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Как да си го приготвите:
Изплакнете добре черния дроб и го почистете от излишните мазнини. Нарежете на ситно копър и магданоз, счукайте чесън и разбъркайте всичко в дълбок съд. Добавете зехтина, червения пипер- сладкия и лютия и сол на вкус.
Нарежете черния дроб в марината и го оставете за един час (препоръчително е да го държите в хладилника).
В затоплен тиган без мазнина, запържете черния дроб до златисто. Това ще отнеме 15 минути. Сервирайте ястието горещо с много зеленина!
Не всички ястия с месо могат да се похвалят с тази скорост на готвене, затова и черния дроб е много предпочитан от доста домакини. Препоръчваме да се сервира като основно ястие с пресни зеленчуци. Ако търсите сос, по-добре е да изберете такъв, който да е кремообразен. Бон апетит!
Не забравяйте да споделите рецептата си.