Сега точно започва сезона им, няма как да не се възползвате, като се има предвид колко е лесна рецептата
Един от най-популярните и вкусни деликатеси, които се използват за украса на десерти са захаросани плодове. Те се появяват в Русия през XIV век. Но тази сладост започва да бъде особено популярна само четири века по-късно. Това беше улеснено от Екатерина II, която често изисквала да се сервират захаросани плодове на масата.
Захаросани плодове могат да бъдат направени от почти всички годни за консумация плодове. Ние сме подготвили за вас чудесна рецепта, която се основава на ягоди.
съставки
ягоди 1 кг
захар 800 g
вода 1 л
подготовка
Налейте вода в тенджера, добавете захар, оставете да заври. Разбъркайте, докато захарта напълно се разтвори. Потопете плодовете в кипящия сироп. Гответе за около 10 минути. Сложете ягодите в гевгир и оставете сиропа да се отцеди.
Поставете ягодите върху лист за печене, покрит с фолио. Сложете го във фурната, загрята до 35-45 градуса. Печете, докато плодовете се изсъхнат добре, около 2 часа.
Поставете готовите захаросани плодове в стерилизирани стъклени буркани и плътно затворете капака.
Сезонът на ягодите е близо. Затова ви съветваме да запазите тази рецепта за бонбони и да я използвате, когато е възможно.