Научих от баба си как да си направя домашен сладолед от прости продукти, така че да е мега вкусен и без никакви химикали. Тази рецепта датира от 1948 г., според нея домакините от следвоенния период приготвят сладолед .
Днес редакцията ни ще сподели с вас, скъпи читателю, рецепта за домашен сладолед . Оказва се, че е много по-вкусна от това, което се продава в магазина. Невъзможно е да се откъснеш!
КАК ДА СИ НАПРАВИМ ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД
СЪСТАВКИ
125 мл мляко
100 г захар
300 г сметана (33% мазнини)
5 г ванилия
3 жълтъка
ПОДГОТОВКА
Изсипете мляко в тенджерата и изчакайте заври, след което добавете захар и ванилия. Смесете добре. Оставете млякото и захарта да изстинат. Добавете жълтъците към млякото. Загрейте масата на слаб огън, докато се сгъсти.
Разбийте добре сметаната. Постепенно въвеждайте в бъдещия сладолед. Разбъркайте до гладкост.
Сложете сладоледът във фризера. Разбърквайте на всеки 60 минути, докато стане напълно твърд.
Вземете още една рецепта за домашен сладолед само две съставки!
СЪСТАВКИ
200 г сметана (33%)
90 г кондензирано мляко
ПОДГОТОВКА
Разбийте сметаната в удобен съд до пухкава текстура
На няколко стъпки изсипете кондензираното мляко в разбитата сметана. Разбийте за 5 минути.
Разделете сладоледът във форми или поставете в един съд и след това поставете във фризера за 3-4 часа.
Това е, вашият домашен сладолед е готов. Приятен апетит!
Сега знаете как да направите домашен сладолед със сметана и жълтъци.
Горещо препоръчвам тези рецепти. Сигурни сме, че вашето семейство ще оцени този сладолед на истинската му стойност!