Взех 1 тиквичка, малко картофи, яйце, глава лук и малко брашно и спретнах най- вкусните кюфтета, които съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 тиквичка, малко картофи, яйце, глава лук и малко брашно и спретнах най- вкусните кюфтета, които съм яла
Взех 1 тиквичка, малко картофи, яйце, глава лук и малко брашно и спретнах най- вкусните кюфтета,...
9968
Взех 1 тиквичка, малко картофи, яйце, глава лук и малко брашно и спретнах най- вкусните кюфтета, които съм яла
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Мислите ли, че не можете да сготвите нищо от половин килограм картофи и една тиквичка? Първоначално и аз така мислех, но след това погледнах в хладилника, видях там и малко сирене и измислих нова рецепта. След 20 минути пържех картофени кюфтета с тиквички

В рецептата няма нищо необичайно, освен невероятния пълнеж. Идеята за добавяне на крема сирене към тиквичките си даде резултат. Плънката от картофени кюфтета е нежна и кремообразна. Между другото, можете да добавите каквото сирене прецените по ваш вкус, дори пушено, това ще придаде на ястието опушен вкус и лека пикантност.

Съставки

Тиквички 1 бр

Лук 1 бр

Топено сирене 100 g

Картофи 500 гр

Пшенично брашно 300 гр

Яйце 1бр

Сметана 1 супена лъжица

Чесън на прах на вкус

Риган на вкус

Слънчогледово олио на вкус

Сол на вкус

 

Подготовка

Настържете тиквичките на едро ренде, изцедете излишната течност. Подправете със сол, разбъркайте и оставете за 10 минути.


Нарежете лука на четвъртинки и запържете в растително масло в тиган до светло златисто кафяво.

Изцедете тиквичките от течността и ги изпратете в тигана с лука. Гответе около 5 минути.


Втрийте крема сиренето в тиган и разбъркайте. Подправете с чесън на прах и риган и сотирайте, докато сиренето се разтопи.


Варете картофи, докато омекнат. Пасирайте, посолете, добавете яйцето, заквасената сметана и разбъркайте. Добавете брашно и замесете тесто. 


Набрашнете работната повърхност. Оформете тестото и го нарежете на парчета.


Направете всяко парче на мини питка. Поставете пълнежа върху едната половина, покрийте с тесто и защипете краищата. Запържете кюфтенцата в тиган с олио на умерен огън до златисто кафяво. 

Тестото е меко и хрупкаво, а пълнежът е ароматен и нежен.. Сигурен съм, че след половин час ще изпържите нова порция!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft