След натоварения ден нищо не затопля като мисълта за топло легло, любима книга или интересен филм и спокойствие. В такива дни не ми се мисли дори да тичам в кухнята и да заставам пред печката, за да приготвя вкусна вечеря . За щастие, ние знаем един трик, който ще ви помогне да спестите време и енергия за по-приятни неща.
Оказва се, че дори най- вкусните пържоли могат да бъдат подготвени предварително, а след това отделете няколко минути, за да ги приготвите. Днес ще ви разкажем за един прост трик с пиле . Благодарение на него вече не е нужно да гадаете, как да зарадвате любимото си семейство за вечеря.
Как да приготвим пиле
Купете например месо, седмица по-рано, запасете се с любимите си подправки и пликчета с цип. Просто нарежете пилето на малки парченца, поставете в торбичките, напълнете с марината и изпратете във фризера. Такива заготовки перфектно допълват всяка гарнитура, основното е да не бъдете твърде мързеливи и да отделите час за подготовка за уикенда.
Рецепти за марината с пилешко месо
Пиле в кисело мляко и къри
400 г нарязано пилешко месо
1,5 кофичка натурално кисело мляко
2 ч.л. къри
0,25 ч.л. сол
Класическо пиле за барбекю
400 г нарязано пилешко месо
1 шише барбекю сос
подправки на вкус
400 г нарязано пилешко месо
1 нарязан червен лук
1 нарязана чушка чушка
1 нарязан морков
200 г броколи
сос за месо
За да направите готини детайли, вземете торбички с храни или контейнери, поставете пилешко там, напълнете с любимата си марината и го изпратете в хладилника. В тази форма храната може да остане в хладилника 2 дни, а във фризера - няколко месеца.
Ако тази идея ви харесва, съветваме ви да вземете специални стикери и да подпишете всеки пакет или контейнер. Така ще ви бъде по-лесно да разграничите маринати и да изберете най-подходящия за гарнитура и настроение. И също така не е необходимо да вземете пилешко филе, използвайте бутчетата, крилете или други части, които харесвате.