Случва се да излезете навън, да се огледате и да сте заобиколени от кафенета и ресторанти: италиански, японски, френски, грузински ... Днес, за броени минути, можете да се прехвърлите към друга хранителна култура. Това, разбира се, е чудесно, но дори и най- хубавата пица или италиански специалитети не могат да се сравняват с много сочните кюфтета от детството.
Само не забравяйте, вкусното мляно месо, смесено с хляб в тиган. И ако майка ми приготви картофено пюре за това лакомство, няма ограничение за радост. Решихме да ви отведем малко до онова щастливо безгрижно време и да споделим добра рецепта за класически кюфтета
Съставките
Свинско месо 500 g
говеждо месо 500 g
хляб 450 g
сол на вкус
вода 3 супени лъжици
Черен пипер (смлян) на вкус
галета 200 g
Слънчогледово масло на вкус
подготовка
Наксинете хляба във вода. Разтворете солта при него.
Покрийте съда с кайма с прилепващо фолио и поставете в хладилник за 10 минути. Оформете кюфтета от кайма, оваляйте ги в галета и запържете от двете страни в тиган със слънчогледово масло.
Препоръчваме да сервирате кюфтета с картофено пюре и кисели краставички.