Рецептите с тиквички са любими за пролетно-летния сезон. Този зеленчук е вкусен и печен, и пържен, и под формата на кюфтенца или каквото ви хрумне.
Продукти
✓ Тиквички - 2 броя
✓ Картофи - 3-4 средно големи
✓ Лук - 1 голяма глава
✓ Домати - 3 бр.
✓ Вода - 100 мл
✓ Майонеза - 4 супени лъжици
✓ Заквасена сметана - 4 супени лъжици
✓ Яйце - 1 бр.
✓ Сол или подправки на вкус
Приготвяне:
Зеленчуците се нарязват на тънки резени.
Редят се в дълбока тавичка - първо ред картофи, след това резени лук, ред тиквички, домати, като всеки слой се подправя на вкус.
Заливат се с около 100 мл вода.
Яйцата се разбиват с вилица заедно със заквасената сметана и майонезата.
Пече се на 190 ° C до златисто-кафяво.
Най-отгоре ястието се поръсва с настърган кашкавал и се пъха за още няколко минути във фурната.
Приятен апетит!