2 тиквички и топка моцарела - редиш в тавата и заливаш. Толкова е лесно и вкусно, че е грехота да не опиташ!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 тиквички и топка моцарела - редиш в тавата и заливаш. Толкова е лесно и вкусно, че е грехота да не опиташ!
2 тиквички и топка моцарела - редиш в тавата и заливаш. Толкова е лесно и вкусно, че е грехота да...
19420
2 тиквички и топка моцарела - редиш в тавата и заливаш. Толкова е лесно и вкусно, че е грехота да не опиташ!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ястието, което ви предлагаме днес, всъщност е много просто, но има изключително изискан вкус . Съчетанието от сочния, сладък на вкус зеленчук и нежното сирене е божествено и свеж. Просто е невъзможно да не се влюбиш в това вкусно ястие. Със сигурност всички ще го оценят, а освен това се приготвя много лесно. Ето как се правят вкусните тиквички с моцарела :

Тиквички с моцарела

Продукти:

2 тиквички (400 гр.)

4-5 супени лъжици зехтин

1/2 чаена лъжичка сол

1 ч.л.италиански подправки на вкус

щипка риган

2 домата

4-5 супени лъжици доматено пюре

100 мл вода

босилек

125 гр.моцарела (1 пакетче)

2 скилидки чесън

стръкчета пресен лук

тиквички с моцарела

Приготвяне:

Първо добре измийте тиквичките и ги подсушете. След това ги нарежете на тънки кръгчета.

Добавете сол, подправете с италиански подправки и риган на вкус. Изстискайте чесъна чрез преса и го добавете към тиквичките.

След това налейте вътре 2 лъжици зехтин и разбъркайте добре.

Измийте доматите и ги подсушете. Нарежете ги на произволни резени.

Разредете доматения сос с водата.

Вземете подходяща тавичка и я намажете с олио. След това подредете вътре тиквичките на един слой.

Отгоре поставете доматите (без да ги редите) и равномерно залейте всичко с доматения сос.

Покрийте всичко с нарязана на тънки кръгове моцарела.

Поръсете със зехтин и пъхнете тиквички във фурната, предварително загрята на 180 градуса, за 15 минути.

След 15 минути ястието е готово. Оставете го леко да се охлади и украсете със ситно нарязан зелен лук и листа от босилек.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft