Ако по-рано исках да направя шоколадова торта , трябваше да прекарам цялата вечер в приготовлението й , крем и кори. В резултат на това всеки хапва по парче макс, а половината лакомство остана в хладилника. Сега вече не правя същите грешки!
Споделям с вас рецептата за най-шоколадовата торта ! Без кремове, глазура или фондани. За 5 минути смесвам съставките за тортата и пека. А за пълнеж използвам един шоколад . Оказва се не само много вкусно, но и невероятно ефективно! Тази торта определено няма да остане в хладилника и още от първия път ще се изяде.
Съставки
Пшенично брашно 30 гр
какао на прах 20 гр
захар 45 гр
Масло 20 гр
яйце 2 бр.
Млечен шоколад 2 бр.
Приготвяне:
Пресейте брашното и какаото.
Разбийте яйцата със захарта, след това разбъркайте сухите съставки и разтопеното масло. Замесете тестото.
Постелете малка тава с хартия за печене, изсипете тестото и почукайте формата по масата няколко пъти, за да освободите излишния въздух. Печете сладкиша за 15 минути на 170°C
Поставете блокче шоколад върху готовата торта и върнете формата във фурната за още 10 минути при температура 160°C.
Запишете рецептата за шоколадова торта и се опитайте да я приготвите за вашето семейство! Харесвам я и заради размера й. Идеалното допълнение към семейно чаено парти! Нито една троха няма да остане да виси в хладилника. Какви десерти предпочитате?