В студените есенни вечери, когато сърцето иска комфорт, а стомахът нещо горещо, резен ябълков пай с чаша прясно сварен чай е по-съблазнителен от всякога. Неговият сладък аромат изпълва кухнята, горната част е покрита със захарна глазура, като първия сняг.
Затова и сме ви подготвили този невероятно лесен сладкиш, който и дори да нямате много опит в кухнята без проблем ще направите
Класическа рецепта за ябълков сладкиш
Ще ви трябват
5 яйца
180 г захар
160 г пшенично брашно
2 ябълки
Жълтъците и белтъците със захарта се разделят по равно и се разбиват отделно. В същото време е желателно последните да бъдат доведени почти до състояние на пяна. След това бавно се смесват с белтъците, добавя се пресятото брашно и се омесва въздушна тесто.
Тестото трябва да се разпределя равномерно на дъното на формата, а отгоре да се нарежат резени необелени ябълки. Между другото, по-добре е да вземете по- сладки сортове ябълки, например. Печете за 35 минути на 200 градуса.