Днес искаме да ви представим една вълшебно вкусна рецепта за Бразилски сиренки , която буквално помете кулинарните форуми по цял свят! В оригинала питките се правят от брашно от тапиока - нишестено брашно, получено от корена на растението маниока, но най-вероятно ще ви е трудно да го откриете по магазините, затова спокойно може да замените с царевично нишесте. Сиренките се получават с привлекателна златиста коричка и имат пикантен и упойващ аромат на сирене. Ето и рецептата за божествените Бразилски питки със сирене :
Бразилски сиренки
Продукти:
Царевично нишесте - 250 g
Твърдо сирене (може и кашкавал) - 250 g
Растително масло - 150 мл
Прясно мляко - 300 мл
Яйца - 2 бр.
Сол - 1,5 ч.л.
Приготвяне:
1.
2. Добавете нишестето и разбъркайте бързо.
3. Изключете котлона, добавете яйцата и разбъркайте отново до гладка смес.
4. След това добавете сиренето, настъргано на ситно ренде. Омесете еластично маслено тесто.
5. Намажете тавичката за печене с олио и поръсете с брашно.
6. От тестото оформете малки топчета и ги поставете върху тавичката на разстояние едно от друго.
7. Пъхнете сиренките в предварително загрятата фурна при температура 180 градуса и печете около 25 минути до златисто.
Приятен апетит!