2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен
2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а...
438246
2 яйца, кофичка кисело мляко, 2 чаши брашно и закуската е готова, а децата скачат от щастие, а мъжа сит и доволен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може би най-разпространеният стереотип, свързан с поничките са  американските полицаи, които ги хапват в нереални количества, пиейки кафе. Но реално няма човек, който да не обича понички

Предлагаме да приготвите хрупкави отвън, меки, буйни от вътре понички за закуска . И за да ги направим още по-вкусни и интересни, ще добавим плодове. През сезона използвайте пресни плодове, в студения сезон- замразени.

Съставките посочват количеството слънчогледово масло, необходимо за омесване на тестото. Колко ще ви е необходимо за самото пържене зависи от обема на тигана и размера на порцията поничка, която искате да изпържите наведнъж. Извадете поничките от олиото, веднага щом получат еднакъв златист оттенък.

 

съставки

 

Яйце 2 броя

кисело мляко 500 мл

захар 1 супена лъжица

бакпулвер или сода 0,5 ч.л.

плодове 100 g (по ваш избор)

сол 1 щипка

Ванилия 10 g

пудра захар 3 супени лъжици

Слънчогледово масло 2 с.л. л.

Пшенично брашно 500–600 g

 

подготовка

В дълбока купа разбъркайте яйцата със сол и захар, обикновена и ванилията. Изсипете киселот мляко, слънчогледовото масло и разбъркайте. Пресейте брашното с бакпулвер, омесете еластично тесто, а не лепкаво за ръцете.

[


Разточете тестото, нарежете на парчета. Изравнете всяко парче с длан, поставете желания брой плодове в центъра, съберете краищата и навийте заготовката в топка.


В малка тенджера загрейте необходимото количество растително масло. Потопете част от топките във врящото олио, гответе до покафеняване. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

 Насладете се да ви е харесало, не забравяйте да споделите рецептата с приятели.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft