Ние обичаме прости ястия, които не могат да бъдат развалени от нищо, а само подобрени по ваш вкус. Тази рецепта е точно такава! Смесваме съставките, изсипваме във формата, слагаме във фурната и после се наслаждаваме на прелестен вкус.
Алгоритъмът за готвене е приблизително сходен. Плънката прави всяко хленбче специално. Днешната ни версия - нежно фета сирене, ярки чери домати, пикантни маслини, ароматен босилек и сочна шунка. Усещате ли средиземноморски мотиви? Типично гръцки комплект храна!
Съставки
Пшенично брашно 250 гр
Яйце 2 бр.
Пармезан 30 гр
Кисело мляко 200 мл
Масло 50 гр
Сирена Фета 200 гр
Чери домати 100 g
Маслини 50 гр
Босилек 0,5 пакет
Шунка 100 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Бакпулвер 1 ч.л.
Подготовка
Комбинирайте брашното, пресято с бакпулвер, сол, черен пипер и настърган пармезан. В отделен контейнер комбинирайте яйцата, киселото мляко и разтопеното масло. Комбинирайте двете смеси, разбъркайте старателно, докато се получи хомогенна маса.
Нарежете фетата и шунката на малки кубчета, нарежете маслини и босилек, нарежете чери доматките на две. Добавете готовите съставки към тестото и разбъркайте внимателно. Изсипете тестото в намазнена тава. Печете на 180 градуса за 40 минути. Използвайте клечка за зъби, за да проверите дали деликатеса е готов
Експериментирайте с пълнежа. Добавете шепа варено пиле, гъби, извара и още зеленчуци за напълно различен пай с нов вкус. Приятен апетит!