Яйцата - класическата закуска, ключът към добрия старт на деня. Домакините по цял цвят имат своята любима рецепта и със сигурност не е единствената. Тортила с картофи в Испания, фритата със зеленчуци и шунка в Италия, омурайсу с пържен ориз в Япония ...
Вкъщи е обичайно да го готвите с диви гъби (по-цветни и ароматни са), но вие, разбира се, можете да използвате печурки за по- сигурно, които се продават във всеки магазин. Леко и същевременно питателно ястие за закуска или вечеря, а в същото време и отлична топла закуска, обяд или вечеря.
Съставките
гъби 150 g
лук 0,5 бр
Яйце 2 бр
сол 0,5 ч.л.
Черен пипер (смлян) 2 щипки
подготовка
Измийте гъбите, обелете, нарежете на филийки. Запържете в малко растително масло. Добавете лука, нарязан на тънки кръгчета, в тигана към гъбите. Гответе до покафеняване, докато течността се изпари.
Разбийте яйцата в тиган, сол, черен пипер и разбъркайте. Запържете, като бъркате, докато яйцата станат готови.
Отлична рецепта за пържени яйца , която не изисква много време или някакви специфични съставки. Направете тази вкусна обилна закуска и я споделете с приятелите си!