Днес искам да ви дам любимата си рецепта за понички , които се приготвят с кисело мляко. Освен обичайните яйца и брашно, обаче, аз си имам и тайна съставка , която прави поничките особено сочни и пухкавки. Само за 15 минути ще са на масата - толкова лесна рецепта едва ли знаете! Ето как се правят най-вкусните понички :
Вкусни понички с ябълка
Необходими съставки:
2 яйца
200 мл кисело мляко
2 с.л. захар
2 с.л.
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.л. сол
160 гр. брашно
2-3 ябълки
Приготвяне:
Изсипете киселото мляко в дълбока купа и добавете заквасената сметана. Разбъркайте.
Разбийте вътре яйцата, добавете сол и захар. Разбъркайте.
Смесете брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към тестото. Разбъркайте и трябва да получите тесто със същата гъстота като за палачинки.
Вземете ябълките, обелете кората, изрежете сърцевината и нарежете на кубчета.
Смесете плодовете с тестото.
Може да се наложи да добавите няколко лъжици брашно.
Изсипете растително масло в тенджера и загрейте. Гребнете тестото с чаена лъжичка и пуснете в горещо олио.
Изпържете поничките на средно силен огън, за да се сготвят отвътре. Щом покафенеят, обърнете от другата страна.
Поставете готовите понички върху хартиена салфетка, за да се отцедят от мазнината.