23 хитринки, с които картофите ви ще станат 5 пъти по- вкусни. Всяка домакиня трябва да ги знае!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
23 хитринки, с които картофите ви ще станат 5 пъти по- вкусни. Всяка домакиня трябва да ги знае!
23 хитринки, с които картофите ви ще станат 5 пъти по- вкусни. Всяка домакиня трябва да ги знае!
28967
23 хитринки, с които картофите ви ще станат 5 пъти по- вкусни. Всяка домакиня трябва да ги знае!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Картофът винаги е бил чест гост на нашите маси! И е трудно да се повярва, че някога хората, предпочитайки обичайната ряпа и репички, са били предубедени към чуждестранните зеленчуци и категорично се противопоставят на идеята да го култивират на полето. Да, в това нашите предци направиха грешка ...

 

картофи във фурната

Ако в къщата има картофи, семейството няма да остане без вечеря, а за неочаквани гости можете бързо да измислите с какво да ги гощавате.  Ястията от картофи винаги са задоволителни и евтини.

Днес ще ви споделим здравословен начин за приготвяне на картофи, който ще ви помогне да си ги направите още по-вкусни!

Варени картофи

По време на готвенето поставете малко парче масло в тигана - картофите ще се приготвят по-бързо и ще имат мек вкус.

По време на готвене, маслото може да бъде заменено с растително масло: слънчогледово, маслиново или царевично масло. Растителните мазнини също допринасят за бързата подготовка на ястията и придават разнообразие от вкусове.

За бързо обелване на картофи, сварени с кората, използвайте нож, за да ги цепнете в центъра. Когато картофите се охладят, лесно можете да ги обелите с ръце

Картофи приготвени в микровълнова

За да приготвите бързо картофите , внимателно ги измийте, почистете от всички страни с вилица, поставете в подходящ съд и ги изпратете в микровълновата фурна. За 2 средни картофа,  5–6 минути са достатъчни при максимална мощност. Увеличете времето, ако използвате повече картофи.

След готвене, оставете картофите за 2-3 минути в изключения уред. Под въздействието на вътрешната температура те ще достигнат пълна готовност.

За да направите картофите по -вкусни в микровълновата фурна , направете няколко надлъжни резове върху тях, полейте ги със зехтин, подправете с подправки и поръсете със сирене в края на приготвянето.

Вкусен чипс

Така че, когато картофите за пържене не се залепят или се разпадат, изберете сортове с ниско съдържание на нишесте. Това са обикновено картофите с розова кожа и жълто ядро.

За да отстраните излишното нишесте, изплакнете нарязаните картофи в студена вода.

За да направите картофите хрупкави , добре подсушете парчетата с хартиени кърпи.

Поставете картофите в тиган с добре затоплено масло. Печете в един слой, често не ги бъркайте

За да се предотврати слепването на парчетата, пържените картофи се солят в самия край на готвенето. Солта насърчава отделянето на влага и картофите се подуват

Перфектно картофено пюре

За картофено пюре изберете сортове картофи с високо съдържание на нишесте. Обикновено това са картофи с бяла или жълта кожа и същото ядро.

Вкусно и ароматно картофено пюре ще се окажат, ако добавите малък букет от билки в тигана, докато готвите картофите

По време на правенето на пюрето добавете само затоплено мляко . В противен случай чинията ще получи неприятен синкав оттенък.

Не използвайте за направата на пюре миксер или блендер - получавате повече подобие на лепило за тапети, а не апетитна деликатна гарнитура. Случаят, в който автоматизацията не е добра: достатъчно е да се работи с вилица

От остатъците от картофено пюре можете да приготвите много прекрасни ястия: кнедли, понички, питки.

 

Картофи във фурната

Особено вкусни изпечени картофи ще се окажат, ако първо ги оставите да врят до пълно варене. Охладете до приемлива температура, нarevetи на филийки, подправете с масло, чесън и подправки и изпратете във фурната!

Цели картофи във фурната ще излязат изключително ароматни и меки, ако прикрепите парче бекон на всеки картоф

 

Кулинарни трикове с картофи

За да не ви потъмнеят обелените картофи , ги сложете в купа със студена вода. Друг начин да се избегне обезцветяването е да попарите картофите.
За да неутрализирате неприятната сладост на картофът , първо го поставете на студена вода, след което веднага прехвърлете в гореща вода. Докато готвите, добавете една чаена лъжичка оцет в тигана с такива картофи.

Пресолена супа - сложете 2–3 обелени картофа. В рамките на 10 минути ще абсорбират излишната сол.


Запазете статия в отметките ви, така че полезната информация винаги да ви е под ръка. Не забравяйте да споделите находката с приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft