Самоувереността е важна не само в ежедневието, но и в кухнята. За да приготвите ястията си винаги апетитни и да се насладите на любимите си вкусове, гответе само с положително отношение.
Каквото и да правите, правете го с любов и резултатът от всяка дейност ще бъде успешен. И за да се чувствате още по-уверени в кухнята, възползвайте се от кулинарните съвети на професионалните готвачи.
Обърнете внимание на тези полезни съвети и ги използвайте, дори и да подготвяте най-простите ястия, а след това можете да създадете истински гастрономически шедьоври.
Полезни съвети за готвене
Ако на ястието трябва да се дадат леки чеснови ухания, не се страхувате да се справите с миризмата, като разтриете чесъна с ножа, преди да поставите храната там.
Опитните домакини често използват бира, но тази напитка със соев сос ще бъде отлична марината за месо, а малко количество тъмна бира, добавено при приготвянето на зеленчуци, ще направи ястието по-изтънчено.
Ако сте пресолили супата, не се отчайвайте! Поставете ориз в марля и я натопете в супата. Зърнените култури ще поемат излишната сол.
Когато готвоте черен дроб винаги го солете в края на готвенето.
Ако горната част на тортата се залепи, покрийте я с влажна хартиена кърпа.
За да готвите бял ориз, добавете няколко капки оцет във водата докато го варите
При рязане на варено яйце, то се раздробява? Потопете ножа в хладка вода и няма да имате тези проблеми
За да направите бульона бистър, хвърлете там леден куб и го оставете да заври
Не покривайте бобът по време на готвене и няма да потъмнее.
За да направите каймата по-вкусна, настържете ситно лука или някои друг суров картоф
Говеждото месо ще бъде меко и нежно, ако го мариновате в майонеза за половин час преди готвене.
За да се предотврати горчивостта на патладжана, поръсете със сол и оставете да поседи. След това не забравяйте да изплакнете зеленчука със студена вода.
Бадемите са по-лесни за почистване, ако ги натопите във вряла вода за 3 минути и след това ги хвърлите в студена вода.
За да направите идеален крем от заквасена сметана, добавете суров белтък, докато разбивате.
Преди да си направите кафе хвърлете щипка сол в смляното кафе и вкусът на любимата ви напитка ще стане по-ярък.
Намажете месото с мед, бренди, вода или сок от нар, за да получите червена кора.
Добавете изпечената бананова кора към месото и то ще стане супер крехко
Потопете ябълкови резени за шарлота в брашното, така че да не се събират в купчина.
Опитайте се да използвате нарязани ядки вместо бисквити за хляб, това ще се окаже по-добре.
Вкусът на ястието ви ще бъде по-наситено, ако загреете чинията, преди да сервирате
Винаги давайте на вареното месо известно време, за да се охлади и да получите пълния му вкус.
Винегретът ще стане по-добре, ако добавите супена лъжица варено мляко и щипка захар.
Никога не се заблуждавайте с количеството сол, чувствайте се свободни постоянно да опитвате ястието. Това също така ще помогне да се определи степента на наличност на продуктите.
За да направите супата по-апетитна и полезна, добавете малко сок от моркови, преди да я извадите от топлината.
Уверете се, че ножовете винаги са остри, след което вероятността да се нараните по време на рязане на храната ще бъде минимална и готвенето ще бъде по-бързо и по-приятно.
Идеята за добавяне на малко ванилия към зеленчукова салата изглежда странна, но това е наистина вкусно!
Вместо сол и оцет, използвайте по-често лимонов сок. Цитрусовият аромат няма да повлияе на никакви ястия, а храната ще стане по-здравословна.
Тези ценни съвети определено ще бъдат полезни по време на процеса на готвене. Не забравяйте, че не е нужно да знаете всички рецепти и да имате голямо количество продукти на ръка, за да готвите вкусно. Просто обичайте това, което правите.