Повечето от нас пържените филийки ги свързват с детството. Често ги ядем за закуска, а страхотно си вървят с кисело мляко.
Тези 3 рецепти се приготвят много по-бързо отколкото си мислете. Опитайте!
Необходимо е: 4 филийки хляб, 2 яйца, 2 супени лъжици мляко, 1 супена лъжица канела, 1 супена лъжица кафява захар
Приготвяне: Смесете яйцата, млякото, маслото и канелата. Загрейте тигана, а филийките потопете в сместа. Запържете докато не хванат златист загар от двете страни. Поръсете със захар и ги сервирайте докато са топли.
Необходимо е: ¼ чаша брашно, 1 чаша мляко, 3 яйца, малко сол, малко канела, 1 супена лъжица екстракт от ванилия, 1 супена лъжица захар, 12 парчета хляб.
Приготвяне: Изсипете брашното в голяма чиния. Бавно добавете млякото, ванилия, канела, солта и захарта, докато не получите еднородна смес. Загрейте тигана, потопете филийките в сместа и ги запържете, докато хлябът не зарумени.
Необходимо е: 12 филийки хляб, 4 яйца, 2 пакетчета ванилия, 1 ½ супена лъжица канела на прах, 1-2 супени лъжици ром, 1-2 супени лъжици мед
Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта, канела и ром в една голяма чиния. Загрейте тигана с масло или олио, а филийките потопете в сместа. Запържете няколко минути, прецедете ги на кухненска салфетка.Сложете ги в чиния, полейте ги с мед и почерпете. Можете да ги хапвате с конфитюр вместо мед.