3 десерта, за които няма да ви трябват повече от 15 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 десерта, за които няма да ви трябват повече от 15 минути
3 десерта, за които няма да ви трябват повече от 15 минути
28899
3 десерта, за които няма да ви трябват повече от 15 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какъв трябва да бъде десертът и колко време трябва да се отдели за приготвянето му? За някои това може да е грозде след вечеря, а за някои - парче разкошна торта, направена от няколко пити с бита сметана, но едва ли тепърва ще ви се занимава с безкрайно приготвяне в кухнята. Затова днес сме ви приготвили няколко десерта, за които ще ви трябват 15 минути и резултатът ще бъде достоен като от ресторант

 

Десерти за 15 минути

Мелба с праскови

Десерт "Прасковена Мелба" е изобретен от един френски готвач Огюст Ескофие от най-добрите традиции на родната кухня. Това се случило в Лондон и скоро десертът стана толкова популярен в цял свят (особено в САЩ), че 13 януари е Денят на прасковената Мелба . Състои се от сладолед, сладко от малини, сладолед и, разбира се, обелена праскова.

Ще ви трябва:

400 г белени пресни или консервирани праскови
150 г малини или къпини, може горски плодове
100 мл сметана или сладолед
100 г мюсли 
0,5 с.л. пудра захар
1 супена лъжица масло

Обелените праскови сложете в тенджера, добавете олио и дръжте плодовете на огън, докато станат горещи. След това добавете настърганите малини или малиновото сладко, изчакайте, докато цялата смес се загрее равномерно.

През това време разбийте сметаната с пудра захар (или използвайте сладолед). Разпределете прасковената мелба в четири ташки, сложете отгоре сладолед или сметана и след това поръсете с мюсли или ядки. Мелбата може да се приготви с всякакви меки плодове, като например киви.

Домашно Тирамису

Традиционен италиански десерт, приготвен от бисквитки или бишкоти и крема сирене, е изящно допълнение към пиенето на чай. Ако не успеете да намерите бишкоти, ще бъде още по-добре да използвате мека бисквита за бързо тирамису, така че да омекне по-бързо.

 

Ще ви трябва:

3 ч.л. разтворимо кафе
3 супени лъжици кафе
250 г маскарпоне
85 г кондензирано мляко
4-6 бр. Бисквитки или бишкоти
1 супена лъжица какао

Маскарпонето се приготвя лесно в домашни условия. Използвайте крема сирене или го направете от замразено кисело мляко, за да получите гъст и нежен крем. И така, в дълбока чиния разредете кафето със 75 мл вода,. Накиснете бисквитките или бишкотите в кафената смес.

Разбийте крема сиренето и кондензираното мляко до гладкост. Поставете накиснатите бисквитки на дъното на чашите или друг подходящ прибор, изсипете сметаната и поръсете с какао или настърган шоколад. За да направите кафе десерта още по-вкусен, го оставете в хладилник за час преди сервиране.

Плодова тарталета

Ще ви трябва:

120 гр.

масло
240 г пшенично брашно
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
200 г захар (и още 2 с. л. отгоре)
250 г горски плодове
300 мл мляко

Тук трябва да опитате малко. Разтопете маслото (100 г), смесете го със захарта (100 г) и едно яйце. Добавете брашното (200 г), пресято с бакпулвера и омесете тесто за тарталетите . Поставете тестото в хладилника и по това време пригответе крема : сварете млякото и разтопете 100 г захар в него. Разбийте яйцето, добавете 40 г брашно, добавете го към млякото и гответе, докато кремът се сгъсти.

И така, оформете една голяма торталета върху лист за печене и я изпечете за 10-12 минути на 220 градуса в предварително загрята фурна до готовност. Докато питката се пече, смесете горските плодове с две супени лъжици захар и ги загрейте в микровълновата за 5 минути до омекване. Намажете тортата със сметана и поставете плодовете отгоре. Плодовата бисквита е готова!

Сега, след като знаете как да готвите десерти за няколко минути, ще ги поръчате ли в ресторанти? Дори такъв хит като тирамису или неумолимата френска класика като мелба ще бъде на масата ви за минутки. Всеки от тези три вида сладки ще украси празничната трапеза, тъй като всяко от тях е универсална и по свой начин е добра: тирамисуто е класика, мелбата е лека, а плодовото тарталети ще ви освежат с киселинността си

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft