3 картофа + малко брашно и става неземна вкусотия, пълна с кашкавал! Евтини са и излизат много:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 картофа + малко брашно и става неземна вкусотия, пълна с кашкавал! Евтини са и излизат много:
3 картофа + малко брашно и става неземна вкусотия, пълна с кашкавал! Евтини са и излизат много:
27226
3 картофа + малко брашно и става неземна вкусотия, пълна с кашкавал! Евтини са и излизат много:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това са вид картофени палачинки , които са много популярни в цял свят, защото освен, че са много вкусни, се приготвят много бързо, лесно и просто. Основно се приготвят от картофено пюре, така че ако някога ви остане от обяд, запазете картофеното пюре и направете тези вкусни картофени питчици .

Могат да се пълнят с предварително запържена кайма, със сирене, кашкавал, нещо зелено, а може и да се приготвят в сладък вариант. Този път ги напълних само със сирене, но любимият ни вариант е сместа от фино сирене с настърган кашкавал/моцарела.

Можете дори да добавите малко сирене или извара към самото тесто, но сега исках да ви покажа най-простата рецепта, от съставки, които всички имате в кухнята. Тези кифли са солени, въпреки че в тестото се добавя малко захар (по оригинална корейска рецепта), което придава приятен вкус, но сладкишите остават солени. Ето какво ви трябва:

картофени питки с кашкавал

Картофени питчици с кашкавал

Продукти: 

500 гр. картофи (обелени и нарязани на кубчета)

90 гр.

универсално брашно и още малко за оформяне на питчиците

1 малка чаена лъжичка захар (по желание)

1 чаена лъжичка сол или на вкус, малко черен пипер на вкус

кашкавал/сирене за плънката

малко олио

Приготвяне: 

Измийте картофите със студена вода преди и след обелването. Нарежете ги на приблизително еднакви кубчета, за да могат да се сварят равномерно. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. Посолете с щипка сол или чаена лъжичка, след което ги варете, докато омекнат.

варени картофи

Можете също да ги приготвите на пара, ако желаете. Прецедете сварените картофи от водата или ги извадете с решетъчна лъжица. Пасирайте ги още топли с вилица или специален пасатор, докато сместа стане гладка и кремообразна, без бучки.

картофено пюре

След това добавете брашното, захарта, солта и малко прясно смлян черен пипер, след което разбъркайте до получаване на мека хомогенна смес, която не лепне. Ако смятате, че картофеното тесто е твърде мокро, добавете още малко брашно.

картофено тесто

След това оформете "палачинките": набрашнете добре ръцете си, след това с лъжица изсипете част от сместа върху дланта си (или извадете две топки с лъжица за сладолед), след това сплескайте и оформете "палачинката". В средата се слага плънка (кашкавал или сирене), затваря се с набрашнени пръсти и се оформя отново.

картофени питки с кашкавал

Така приготвените пълнени питчици се слагат в загрят на умерена температура тиган с малко олио и се пържат от двете страни до приятен загар. Може да ги изпечете и във фурната върху хартия за печене, намазана с малко олио.

картофени питки заготовка

картофени тиганички

Забележка: Можете да замразите останалите питчици (изпържени) и да ги използвате до 3 месеца. Сервирайте ги за закуска, вечеря, лека закуска или като гарнитура към основното ястие.

пълнени картофени питки с кашкавал

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft