Има два продукта, които неизменно се купуват както за домашно хранене, така и за голяма почивка: картофи и месо . Безброй пъти са комбинирани в много различни варианти, кой от кой по-добри от другия. Но именно тези, толкова креативни, ме завладя по-бързо от всичко досега.
Името говори само за себе си - пиле в картофени палачинки . Изпечете палачинки от картофено тесто, увийте в него специално пилешко филе с лимонов пълнеж, изпечете го под шуба със заквасена сметана и сирене и докато правите всичко това, дръжте себе си под контрол: просто е невероятно вкусно!
Съставки
Картофи 3 бр.
Лук 1
Сметана 4 с.л.
Пшенично брашно 3 с.л.
Яйце 1
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
кайма 200 гр
Лимон 0,5 бр.
кедрови ядки 50 гр
подправки 1 пакет
кашкавал 40 гр
Слънчогледово олио 30 мл
Подготовка
Настържете обелени картофи и половин лук. Смесете с 2 с.л. заквасена сметана, яйце и брашно. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете палачинките в тиган
Комбинирайте каймата с нарязаните подправки и половин лук, половин лимонова кора и изсушени на тиган кедрови ядки (заделени за поръсване). Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Поставете част от пълнежа върху палачинката, навийте на руло, сгънете във форма.
Намажете рулцата с 2 с.л.заквасена сметана, настърган кашкавал, ядки (по ваше желание)
Изпратете ги да се печат във фурната, загрята до 190 ° C за 40 минути. Преди сервиране нарежете рулата на порции
Вашите любими картофени палачинки никога няма да бъдат същите. Искате ли просто да изпържите палачинки със златиста коричка, когато са пред очите ви, палачинки със сочен пълнеж, от които не можете да се откъснете? Можете да ги поднесете със сос или оригинална салата. Не забравяйте да кажете на приятелите си за новата рецепта. Те също ще я харесат!