Всички знаем, че печеното на скара или на фурна месо е по-здравословно от пърженото. Но си има тънкости, които трябва да се съблюдават при приготвянето му, така че месото да не стане сухо и твърдо.
Рецепта №1
Смесете горчица и бира, така че да се получи рядка паста. След това накиснете всяко парче месо в тази смес. За вкус добавете сол и прясно смлян черен пипер. Оставете месото в тази марината поне за няколко часа, преди да го приготвите за печене.
Рецепта №2
Много домакини мариноват месото само в майонеза по следната формула - 200 гр. майонеза на 1 кг месо. Отново трябват поне 2-3 часа, за да стане месото достатъчно крехко и сочно при печенето.
Рецепта №3
Доматен сок + сол + лук + подправки. Месото се държи в тази смес в продължение на 2 часа на студено. Но както е при почти всяка марината, колкото повече го държите, толкова по-вкусно става - до максимум 3 дни. Вместо доматен сок можете да използвате портокалов, при това в малко количество, така че месото просто да се накисне, а не да плува в него, както в доматения.© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/22/podborka-marinadov-dlya-zapekaniya-myasa-3/?fbclid=IwAR2lbsOQM2Y4mBYMEdN2c6XN4S4qkNKAGsJsktYAe6TKyyn27LcCbhuyhbY