3 съставки, а каква баница става само: направо излиза от тавата при печене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
3 съставки, а каква баница става само: направо излиза от тавата при печене!
3 съставки, а каква баница става само: направо излиза от тавата при печене!
37045
3 съставки, а каква баница става само: направо излиза от тавата при печене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма какво да се лъжем - дори да сте на диета, най-вероятно ще ви изкуши парченце сочна и добре надута баничка . Любимата закуска на българина съществува в поне 100 варианта, кой от кой по-вкусни и сложни.

Днес сме заложили на простотата, но в никакъв случай за сметка на вкуса. Предлагаме ви да опитате тази проста и лесна баница от само 3 съставки, която направо излиза от тавата при печенето, сочна е и невероятно вкусна.

Баница за няма и 5 лв от 3 съставки 

Продукти:

1/2 кг кори за баница 

6 яйца 

1 литър кисело мляко 

1 с.л.сол 

малко олио за намазване на тавата 

За тава с диаметър около 30 cm. 

баница от 3 продукта

Приготвяне:

Разбийте яйцата с миксер, за да се получи гъст крем. 
Добавете киселото мляко (оставете 3 - 4 лъжици за намазване). Смесете яйцата и киселото мляко. 
Намажете тавата с масло. 
Поставете лист от корите в тавата. Поставете още един отгоре, но напреки, така че да се образува борд по стените на тавата. 
Вземете половината от останалите кори, нарежете ги, натопете ги в сместа и ги сложете в тавата. Не ги поставяйте плътно една върху друга, а рехаво, така че да се разпределят равномерно.  
След като направите един ред, вземете една от останалите кори и я разделете на 3 части (не се старайте да са равни). Леко ги намачкайте, след което ги подредете тук и там върху изсипаните напоени кори.
Продължете да се потапяте и да редите останалите кори върху сухите в тавата. Оставете да престои малко, за да попият сухите кори малко от плънката. 
Оставете една кора за отгоре. 
Ако остане от плънката, излейте я върху баницата. 
Увийте свободните краища на най-долните кори върху съдържанието на тавата, след което покрийте плътно с последната кора. Откоре напоете със заделеното кисело мляко. 

Печете на 200 ° С в продължение на поне половин час. Когато баницата се зачерви и се надигне хубаво, покрийте с фолио отгоре, след което я запечете за още 10 минути. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft